Skip to main content

– En av de svakeste oktober-månedene det siste tiåret

FALL I BOLIGPRISENE: Boligprisene i Asker og Bærum falt med henholdsvis 0,7 og 0,6 prosent i oktober. FOTOMONTASJE: KIM VAN DER LINDEN

Boligprisene falt i Asker og Bærum i oktober. Det største prisfallet sørget eneboliger i Asker for.

Det viser boligprisstatistikken til Eiendom Norge for oktober. I Asker falt prisene med 0,7 prosent i gjennomsnitt. I Bærum var nedgangen 0,6 prosent. Det gir en kvadratmeterpris på 40.727 kroner for en bolig i Asker og 47.302 kroner for en bolig i Bærum. På landsbasis var prisene boliger 1,2 prosent lavere enn i september.

– Den moderate boligprisutviklingen vi har sett de siste månedene fortsatte i oktober, og prisene har utviklet seg tilnærmet flatt siden mars. Oktober i år er en av de svakeste oktober-månedene vi har hatt det siste tiåret, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

LES OGSÅ: Formidabel gevinst på skvist Bekkestua-bolig

Færre solgte boliger

Totalt ble det solgt 271 boliger i vårt distrikt i årets tiende måned. Det er 63 færre boliger enn det som ble solgt på samme tid i fjor.

– Det var noe mindre aktivitet i oktober enn normalt. Vi må tilbake til 2010 for å finne en oktober måned med færre solgte boliger enn i år.

LES OGSÅ: Lasse Kjus krever prisavslag på 15-millionersvilla

Eneboliger falt mest

Eneboliger i Asker sto for den største prisnedgangen. Her falt prisen med 1,2 prosent, noe som gir en kvadratmeterpris på 38.225 kroner. I Bærum falt prisene på enebolig med 0,9 prosent. Også leiligheter falt i pris i oktober. I Asker fikk leiligheter en prisnedgang på 0,9 prosent, mens nedgangen i Bærum var på 0,7 prosent. Det gir en kvadratmeterpris på 43.839 kroner og 50.547 kroner i henholdsvis Asker og Bærum.

LES OGSÅ: Varner-villaen på Nesbru solgt

Rekkehus fortsatt hetest

Rekkehus og tomannsboliger fortsetter å være Dette er de «heteste» objektetene på boligmarkedet. For mens både leiligheter og eneboliger fikk en prisnedgang, holder prisutviklingen på delte boliger seg uendret.

Men på tross av fall i boligprisene den siste tiden viser boligprisstatistikken at boligprisene likevel har hatt en god utvikling. I løpet av 12 måneder har boligprisene steget 7,4 prosent og 5,5 prosent i henholdsvis Asker og Bærum.

Les flere artikler