Skip to main content

Emilie (23) vil hjelpe verdenshelsen digitalt

Emilie Udnæs (23) fra Hosle er plukket ut som én av 16 som skal prøve å finne digitale løsninger som kan bedre helsetilstanden til verdens befolkning.

Hun er valgt til å representere Norge i Telenor Youth Forum – blant 5.000 kandidater.

– Grunnen til at jeg ønsket å delta på Telenor Youth Forum er den samme grunnen til at jeg studerer for å bli ingeniør; jeg vil bruke teknologi til å løse de store sosiale utfordringer verden står overfor, sier Udnæs i en pressemelding.

LES OGSÅ: Haakon (22) fra Haslum jobber for FNs tusenårsmål

Jobbe sammen

Hun påpeker samtidig at ingeniører kan ikke løse problemer alene.

– Jeg tror at man best kan finne nye perspektiver og løsninger når mennesker jobber sammen. Jeg gleder meg til å samarbeide med de andre delegatene i Telenor Youth Forum og være en del av noe større, mener hun.

Udnæs studerer master i elektronisk systemdesign og innovasjon ved NTNU i Trondheim.

Hosle-jenta er lidenskapelig opptatt av teknologi og hvordan teknologi kan påvirke samfunnet til det bedre.

 

UTVALGT: Emilie Udnæs (23) fra Hosle er plukket ut til å representere Norge i Telenor Youth Forum.

Halvårig prosjekt

Telenor Youth Forum er et internasjonalt program som gjennomføres i samarbeid med Nobels Fredssenter. Forumet samler unge mennesker fra landene Telenor har virksomhet, Bangladesh, Danmark, Malaysia, Myanmar, Norge, Pakistan, Sverige og Thailand.

Fra desember 2018 til mai 2019 skal delegatene jobbe sammen om å utvikle digital teknologi som er til nytte for det store fellesskapet.

Helse er temaet

I årets utgave av Telenor Youth Forum skal delegatene konsentrere seg om temaet helse. At mennesker kan leve friske og sunne liv er en forutsetning for å oppnå bærekraftig utvikling. På FNs generalforsamling i 2018 var ikke-smittsomme sykdommer og universell helsetjeneste sentrale temaer.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.