Skip to main content

Elvenes biter negler til albuen

Hårek Elvenes fra Høyre håper fintellingen skal gi han en plass på Stortinget.

Tirsdag formiddag er det ennå uvisst om Høyre får inn seks eller syv representanter på Akershus-benken.

Når 99,9 prosent av stemmene i Akershus er talt opp, er Høyre 715 stemmer fra å miste sin syvende representant i Akershus. Samtidig mangler SV 431 stemmer på å vinne et ekstra mandat.

Dermed er det ennå høyst uvisst hva Hårek Elvenes fra Fossum skal bruke de neste fire årene til. For hvis Høyre får syv mandater og Jan Tore Sanner blir minister, rykker Elvenes inn på Stortinget.

- Det er ulidelig spennende. Jeg tar ingenting for gitt, absolutt ikke. Her er det bare å smøre seg med tålmodighet og håpe det beste, sier Elvenes tirsdag formiddag.

LES OGSÅ: Uten tro på fast plass

LES OGSÅ: Elvenes: først ute, så inne

Kontrolltelling gjenstår

Ni av de 22 kommunene i Akershus er ennå ikke helt ferdig med tellingen. En av dem er Bærum. Ifølge kommunens valgansvarlig Tone Halvorsen skyldes forsinkelsen at en del velgere har stemt i en valgkrets de ikke selv tilhører.

- Det skaper litt problemer for oss. Men vi er snart i mål, sier Halvorsen.

LES OGSÅ: Disse blir Asker og Bærums faste representanter

Når kommunene har talt ferdig sine stemmesedler, fraktes de til Asker for kontrolltelling. Rundt lunjstider tirsdag venter Askers valgansvarlige Rolf Brakstad på at stemmene fra de øvrige kommunene i Akershus skal ankomme Asker.

- Kontrolltellingen er ikke ferdig før onsdag ettermiddag eller kveld, sier Brakstad.

Venter i spenning

Dermed må Elvenes vente i spenning i halvannet døgn til. Han innrømmer at det kommer til å bli mange turer innom nettbrettet for å sjekke status for valgresultatet frem til onsdag ettermiddag.

- Man blir ganske ukonsentrert i forhold til alt annet. Jeg opplever at det tar det meste av oppmerksomheten, sier Elvenes.

LES OGSÅ: Slik stemmer vi der du bor

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.