Skip to main content

Elsparkesykkel stoppet på E18 og slagsmål på Hurum

Det varme været har ført til en hektisk natt for politiet. – Det har vært nok for dem som jobbet i natt, sier Christian Krohn Engseth i politiet. 

En elsparkesyklist i midten av 20-årene kjørte i kollektivfeltet på E18 ved Sandvika. 

– Mannen hadde gjort en dårlig vurdering, og kjørte på elsparkesykkel i retning Oslo. Politiet ble ringt opp av noen som så han, og han har fått en bot, opplyser Marita Aune, operasjonsleder i Oslo politidistrikt. 

Dette skjedde i halv ett-tiden natt til søndag.

Bilfører krasjet i autovern – stakk fra bilen

Klokken tre i natt havnet en bil i autovernet på E18 i vestgående retning. Veitrafikksentralen så på overvåkingskamera at mannen gikk ut av bilen, og lot den stå igjen på motorveien. 

– Politiet fant ikke mannen i første omgang, men vi fikk kontakt med han på telefon halv fem i natt. Det var mistanke om promille, men han blåste lovlig verdi på dette tidspunktet. Det er opprettet en anmeldelse mot mannen, og det er ingen personskader, sier Aune. 

– Bilen er skadet på høyre side, og etter ulykken lå det bildeler i veien, sier hun videre.

Slagsmål på Hurum

Klokken 22.15-tiden lørdag kveld har en person blitt slått og havnet i vannet ved Dramstadbukta. 

– Det var en slåsskamp på stedet, og mannen fikk et blått øye. Ifølge melder virket det som en person fikk ordentlig juling, før han ble kastet på fjorden. Mannen skal ha kommet seg i land, forteller operasjonsleder Engeseth. 

Foreløpig er det ingen mistenkte i saken. 

– Da politiet kom på stedet ble det funnet en del folk, som virket å være litauere, estlendere og engelskmenn. Den fornærmede var en norsk mann i 40-årene, og han husker ikke hvem som hadde slått han. Det er mulig et sjalusidrama som ligger bak her, sier Engeseth videre. 

Den skadede mannen ble kjørt tilbake til bosted i Drammen. 

Brann i Dønskiveien

Både politi og brannvesen var på plass i Dønskiveien, der det var meldt om røyk fra en balkong i fjerde etasje. Dette skjedde i firetiden natt til søndag. 

– I starten var det uklart om det var personer i leiligheten, og vi var fremme forholdsvis raskt. En person er sendt til Bærum sykehus med brannskade, og en annen til legevakt med en lettere røykskade. Det er uvisst hva som har brent, sier Christian Krohn Engseth, operasjonsleder i Oslo politidistrikt. 

Kvart over fire meldte brannvesenet at brannen var slukket, og at de var i gang med etterslukkinger. 

Flere privatfester

I tillegg har politiet stoppet en rekke private fester i natt. 

– Det var mye støy på offentlige badeplasser i Oslo i natt. Var det like mye i Asker og Bærum?

– Vi har fått støymeldinger fra en rekke private adresser, og vi avsluttet noen av disse festene. Det har ikke vært meldt om noe støy på eksempelvis Kadettangen, sier Aune. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.