Skip to main content

Elferge til Fornebu forsinket med ett år

Kommer i 2020: Oppstarten av Elfergen til Fornebu blir utsatt med ett år.
Kommer i 2020: Oppstarten av Elfergen til Fornebu blir utsatt med ett år.

Rederiet Enchandia Marine AS kommer ikke i mål med noe elfergetilbud mellom Fornebu og Aker Brygge til neste år.

– Det har dratt ut i tid. Nå er vi forhåpentlig i sluttforhandlingene om finansiering og bygging. Men vi kommer først til å sette ruten i drift våren 2020, sier direktør Tage Eriksson i Enchandia Marine AS.

Selskapet har ifølge Eriksson fått muntlig tilsagn fra Ruter om at de kan starte kommersiell fergetrafikk mellom Fornebu og Aker Brygge. De regnet i utgangspunktet med å kunne starte 1. mai 2019.

Ruter drev selv båtrute på strekningen fra desember 2014. Den ble lagt ned etter snaue to år på grunn av lavt passasjerbelegg, og stort underskudd.

80 passasjerer

Dette var Enchandia Marine AS fullt klar over da de lanserte sine fergeplaner: Med en nyutviklet katamaran, der en luftstrøm løfter båten høyt i vannet, skal batterier drive en ferge med plass til 80 passasjerer.

– Ved et belegg på 44 prosent skal fergen kunne gå rundt med en billettpris på 40 kroner turen. Ruten skal drives uten offentlig støtte, uttalte Enchandia-direktør Tage Eriksson til Budstikka i mars i år.

Firmaet han leder står for det elektriske fremdriftssystemet til båttypen BB Green, mens norske Effect Ships International står bak skrogdesignet og systemet som blåser luft under båten.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.