Skip to main content

«Eldretyver» slo til mot 93-åring

ÅSTED: Her ble 93-åringen distrahert av de to tyvene som tok lommeboken hans.
ÅSTED: Her ble 93-åringen distrahert av de to tyvene som tok lommeboken hans.

Mandag ettermiddag ble to nye personer ofre for frekke lommeboktyver.

På Bekkestua oppdaget en 93 år gammel mann at han var blitt frastjålet lommeboken i det han låste seg inn til leilighetene som ligger over Rema 1000-butikken i sentrum.

– Han havnet i en diskusjon med en dame og en mann utenfor inngangsdøren. Kvinnen sa bare «hospital, hospital». Da mannen kom opp i sin egen leilighet, oppdaget han at lommeboken var borte, sier operasjonsleder Magne Olsvoll i politiet.

LES OGSÅ: – Eldretyver er nederst i hierarkiet

Fremgangsmåten de to tyvene benyttet er velkjent, og blant de fire metodene politiets Grenseløs-gruppe beskrev som hyppigst brukt da Budstikka i helgen omtalte den siste tids oppblomstring av eldre som blir utsatt for svindel og tyverier.

– Det er foreløpig ukjent om gjerningspersonene kun var ute etter lommeboksen for sikre seg kontanter, eller om de har sett mannens kode når han har brukt bankkortet, sier Olsvoll.

LES OGSÅ: Ber eldre sjekke legitimasjonen når folk kommer på døren

– Vår patrulje hadde som høyeste prioritet å få sperret mannens bankkort i tilfelle tyvene skulle bruke det. Vi er i tvil om tyvene har tatt ut penger med kortet, i så fall er det jo kamera som fanger dem opp, fortsetter operasjonslederen.

Den kvinnelige tyven er beskrevet som en dame i 45-50-årsalderen, og med et skaut på hodet. Mannen skal være noe yngre og hadde kort, mørkt hår og gikk med lys skjorte.

SE VIDEO: Her blir kvinnen (70) lurt og ranet: Svindler «faller» og «slår seg» mens hjelper stjeler lommeboken:

Glidelåsen åpen

Hendelsen på Bekkestua skjedde drøyt to timer etter at en kvinne i begynnelsen av 50-årene ble frastjålet lommeboken sin da hun handlet i Kiwi-butikken på Vøyenenga senter.

– Kvinnen hadde satt vesken sin i handlevognen. Etter hvert så hun at glidelåsen på vesken var åpen og lommeboken borte, sier operasjonsleder Magne Olsvoll.

LES OGSÅ:

Politiet har sikret seg bilder av gjerningsmannen, som er beskrevet som en mann i midten av 40-årene med «utenlandsk utseende», sort hår og pent kledd.

– Ser dere disse to hendelsene i sammenheng?

– Patruljen som sikret bilder på Vøyenenga mener at ikke er samme gjerningspersoner. Dette baserer de på beskrivelsen den eldre mannen fra Bekkestua har gitt sammenholdt med beskrivelsen av gjerningsmannen på Vøyenenga, sier Magne Olsvoll.

Les flere nyheter i hendelsesloggen

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.