Skip to main content

Elbiler må ut av kollektivfeltet til påske

GJELDER NÅ FRA HOLMEN: Statens vegvesen har mottatt mange klager fra busspassasjerer som mener de sinkes av at elbilene i morgenrushet fyller opp kollektivfeltet fra Holmen.

Snart må det være minst to personer i hver elbil som i morgenrushet benytter kollektivfeltet mellom Holmen og Sandvika på E18.

Dette er samme ordning som gjelder for kollektivfeltet fra Sandvika til bygrensen. Mellom klokken 7 og 9 må det være minst to personer i elbilen om den skal kjøre i kollektivfeltet.

Statens vegvesen har nå bestemt seg etter høringsrunden som ble avsluttet i februar.

– Skiltene bestilles en av de nærmeste dagene. Disse må så produseres og leveres vår entreprenør. Jeg antar det kan ta rundt 14 dager i produksjon og så må entreprenøren finne en tid det passer for montering, opplyser seksjonssjef Rita Johannessen i Statens vegvesen.

Hun regner med at skiltene vil være på plass før påske.

Budstikkas kommentator: Forbudet måtte komme

Hindret bussene

Mange busspassasjerer har klaget på kø i kollektivfeltet mellom nettopp Holmen og Sandvika.

– Vi har fått veldig mange henvendelser, overraskende mange. Folk går stort sett rundt og irriterer seg, men her har de tatt seg bryet og henvendt seg til oss.

– I tillegg har vi gjort egne erfaring og dratt dit og sett. Erfaringene våre er at bussene blir hindret av elbiler og blir stående i kø, spesielt ved av- og påkjøringene, uttalte Johannessen da saken ble sendt ut på høring.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.