Skip to main content

«Ekte vennskap er beslektet med ekte kjærlighet. Den er ubetinget»

SKRIVER BLOGG: Programleder Hedda Kiese i TV 2 bor på Bekkestua. Nå er hun aktuell med egen blogg, Lev mer!, der hun blant annet beskriver sitt forhold til Lykkehaven-kunstner Bjørg Thorhallsdottir.

Hedda Kise takker Bjørg Thorhallsdottir for at hun ga henne et lyspunkt i tiden etter hjernesvulsten.

På Kises nyoppstartede blogg (ekstern lenke) forklarer den kjente TV 2-profilen fra Bekkestua hvorfor vennskapet med kunstner Bjørg Thorhallsdottir betyr så mye for henne: «Ekte vennskap er beslektet med ekte kjærlighet. Den er ubetinget», skriver Kise og forteller om hvordan hun og Bjørg fant hverandre.

– Selv om Bjørg ikke har opplevd alvorlig sykdom slik som hjernesvulst, så har vi begge opplevd mange av de samme vanskelige tingene gjennom livet og er omtrent like gamle, og slik sett kan vi støtte hverandre lettere. For eksempel har vi begge vært gift med en alkoholiker, eller levd så godt vi kunne med at mennene våre fant en djevel i flaska, som Bjørg ville sagt det, skriver Hedda.

– Hun er en viking-kvinne

– Jeg er kjemperørt over ordene hennes. Og jeg vet at jeg har Hedda ved min side uansett hva som skjer og hvilke dumme ting jeg måtte gjøre. Hun er en viking-kvinne som tåler alle livets utfordringer, sier Bjørg Thorhallsdottir som nettopp ga ut boken «Veien til Lykke».

– Jeg tror på at det er viktig å trekke frem folk som gjør det bra, å heie på dem, sier Hedda.

LES MER:

Synes livet er fantastisk

Mer sårbar, men sterkere

Maler hjemme og på hytta

Etter at TV 2-programlederen oppdaget, og ble behandlet for hjernesvulst, har hun slitt med kronisk migrene, og tåler ikke å jobbe fullt som programleder lenger. Nå vil hun kommunisere mer med folk gjennom malingen. Det siste året har hun kommet godt i gang med produksjonen som stort sett foregår i stuen hennes hjemme på Bekkestua – og akkurat nå på hytta i Hemsedal.

– Nå leter jeg etter et rimelig atelier som jeg kan leie i nærheten av Bekkestua, forteller Hedda til Budstikka.

LES OGSÅ: Ingen førtiårs-krise for Kise

De to møttes for første gang for seks år siden da en felles venninne dro med seg Bjørg hjem til Hedda som da bodde i Porsgrunn- og det var også da Bjørg oppdaget Heddas kunstneriske talent for første gang.

– Da hun så maleriene mine, overøste hun meg med komplimenter og tilbød meg straks å ha utstilling i Lykkehaven. Det orket jeg ikke da. Hun er ikke den eneste som har oppfordret meg til å ha utstilling, men hun var den første som så bildene mine, og det betyr mye, skriver Hedda i blogginnlegget.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.