Skip to main content

Ekspert på jobbsøking: – Jakter best sammen

START SØKET RASKT: – Ikke bruk sluttpakken som sovepute til å slappe av og kanskje bruke pengene på litt ekstra ferie og fritid. Tiden løper raskt, og plutselig er pakken tom, advarer lederen for Metier Arbeid, Vigdis Lamberg.BEGGE FOTO: KARL BRAANAAS

Det er ikke lett å bygge selvtillit og jakte ny jobb fra kjøkkenbordet hjemme. Det gjør du best i lag med andre, mener jobbsøkerekspert.

– Derfor er etablering av en møteplass for jobbsøkende oljeingeniører i AskersHus en veldig god idé, sier Vigdis Lamberg.

Den erfarne jobbsøker- eksperten fra Vollen leder Metier Arbeid, som har levert arbeidsmarkedstiltak til Nav i 13 år. Hun er overbevist om at formalisert prosjektutdanning er den enkleste veien til ny jobb – sammen med bevisstgjøring av hva som skal til for å selge deg selv i møte med en ny arbeidsgiver.

– Jeg tror at mange jobbsøkere som dukker opp i AskersHus vil ha behov for å bli motivert og beholde selvtilliten. For det er tøft å miste jobben. Ikke minst etter å ha jobbet i bransjen i en årrekke, og kanskje ikke ha skrevet en CV i hele ditt liv. Det er lett å tenke at det man har jobbet med i 30 år er det eneste man kan, og at nå er det slutt. Men der tar vi som regel feil. De fleste av oss kan nemlig veldig mye. Kompetansen vår har kanskje bare fått et annet navn.

LES OGSÅ: Vil hjelpe arbeidsledige til ny jobb

– Tiden løper raskt

Lamberg advarer folk med sluttpakke mot å bruke den som en hvilepute til å slappe av litt og kanskje bruke pengene på litt ekstra ferie og fritid.

– Tiden løper raskt, og plutselig er pakken tom. Samtidig som du har søkt på flere jobber du var sikker på at du ville få – uten å ha hørt noe tilbake. Jeg opplevde selv dette på 90-tallet. Jeg fikk en pakke, slappet litt av med lange frokoster før jeg begynte å søke jobber. Sjokket var stort, da jeg ikke fikk svar. Heldigvis løste det seg, men først lærte jeg meg en skikkelig lekse, forteller Lamberg.

Kommunen møter bedriftene 

– Tenk regionalt

Budstikka bragte i går nyheten om at Vil hjelpe arbeidsledige til ny jobb – hvis bedriftene selv bidrar til finansieringen.

Et møte om dette finner sted 2. september (se fakta), og der stiller også akademikerforeningen Tekna, med 5.400 medlemmer i olje og gass i Asker og Bærum.

– Vi stiller gjerne opp for å dele våre erfaringer og bidra til å få dette tilbudet opp å stå, hvis det er ønskelig, sier generalsekretær Ivar H. Kristensen fra Asker.

LES OGSÅ: – Jeg valgte å tenke positivt

Flott initiativ

Tekna har selv etablert tilsvarende møteplasser i Stavanger – og snart også i Bergen.

– Det er et flott initiativ fra Asker kommune. Men ett klart råd vil jeg gi: Ikke begrens dette tilbudet til Asker, men gå ut samlet til hele regionen. Fra Oslo til Kongsberg, for dette er ett samlet bolig- og arbeidsområde, sier han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.