Skip to main content

Eksamens-glipp på Borgen skole

TABBE: Forberedelsesmateriellet var ment å være kun tilgjengelig for administrasjonen på Borgen skole på onsdag, men ble i stedet tilgjengelig for elevene. FOTO: TRINE JØDAL

En glipp sørget for at elevene ved Borgen skole i Asker fikk lastet ned forberedelsesheftet til fredagens eksamen i engelsk ett døgn for tidlig.

– Vi legger oss flate over at det har skjedd. Det er en glipp fra vår side, sier fungerende rektor Eva Bente Drevsjø ved Borgen skole.

Onsdag morgen klokken 09.00 ble forberedelsesmateriellet til fredagens engelsk eksamen tilgjengelig for elevene på Borgen skole på skolens nettside.

– Dette var ment å være kun tilgjengelig for skoleadministrasjonen på intranett. Elevene skulle ikke fått forberedelsesheftet før torsdag morgen, så de har fått heftet litt for tidlig, fortsetter Drevsjø.

LES OGSÅ: 16-åringer måtte bryne seg på 160 år gamle tekster

Lengre forberedelsestid

Da glippen ble oppdaget ble Utdanningsdirektoratet kontaktet umiddelbart, og lenkene ble stengt til klokken 07.00, torsdag morgen.

– Det kommer ikke til å ha noe å si i og med at lenkene nå har blitt stengt. De som fikk heftet før de skulle har fått veiledning fra lærer i dag. De som får hefte i morgen, får veiledning fra lærer da, fastslår Borgen-rektoren.

– Men de elevene som har lastet det vil da få bedre tid til å forberede seg på?

– Det betyr at de får ha forberedelsesheftet litt lengre ja, sier Drevsjø.

LES OGSÅ: Klager på karakterer til ingen nytte: – Hele greia blir parodisk

Eksamen går som planlagt

I tillegg til Utdanningsdirektoratet er også direktør for oppvekst i Asker kommune orientert om saken.

– Det kan være at vi skal redegjøres overfor fylkesmannen som følge av dette, avslutter Drevsjø, som understreker at det ikke er noen eksamensoppgaver eller informasjon om selve eksamen som har kommet elevene i hende.

Rektor Harald Skjønsberg ved Solvang skole i Asker er også orientert om glippen ved Borgen skole. Han ønsker ikke si så mye om saken, men forteller at fredagens eksamen vil gå som planlagt.

– Vi føler at det har skjedd en glipp et annet sted og har ikke annet alternativ enn å følge de instruksene vi får fra Utdanningsdirektoratet, avslutter Skjønsberg.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.