Skip to main content

Eks-stjerne vil ha 700 til nytt senter på Bekkestua

Forventninger: Eks-håndballess Janne Tuven og tidligere elitespiller i håndball, Morten Tufte Thams Michelsen har store forventninger til sitt nye senter på Bekkestua. FOTO: KARL BRAANAAS
Forventninger: Eks-håndballess Janne Tuven og tidligere elitespiller i håndball, Morten Tufte Thams Michelsen har store forventninger til sitt nye senter på Bekkestua. FOTO: KARL BRAANAAS

Med et splitter nytt trenings- og behandlingssenter og kjente fjes på laget, blir eks-håndballess Janne Tuven (39) en ny tøff utfordrer for treningsmarkedet på Bekkestua.

Gnist Trening og Helse AS, der Tuven er daglig leder, satser på 600–700 medlemmer fra det nye senteret i Nye Nadderud Arena.

– Det er plass til 1000 her, men første driftsår håper vi på mellom 600 og 700, sier Bekkestua-kvinnen Tuven.

Håndball-glede

I morgen lørdag åpner senteret på 470 kvadratmeter i øverste etasje i arenaen med vindu åpent mot den store nye håndballhallen.

– Jeg får jo lyst til å spille håndball igjen når jeg ser utover her, sier Tuven.

– Først vil jeg si det er fantastisk at denne flotte hallen er blitt bygget! Gnist har samarbeidet med Haslum Håndballklubb og Stabæk Håndball i en årrekke. Da de trengte treningssenter her, trengte vi ikke lang betenkningstid. Vi følte dette var noe vi måtte gjøre, og vi utfordrer gjerne de andre på Bekkestua, sier Morten Tufte Thams Michelsen.

LES OGSÅ: Taper medlemmer i beinhard kundekamp

Lavere enn de andre

Som Budstikka har omtalt i flere artikler er kampen om kundene knallhard lokalt.

Pris er en viktig faktor for forbrukerne.

Det nye senteret får en pris som ligger lavere enn de andre på Bekkestua.

Prisen blir på 299 kroner i måneden med binding, og 349 uten binding. Det blir det et annet konsept enn senteret Gnist allerede har i Durudveien. Der er prisen med binding 499 kroner og uten binding med 599 i måneden.

– Er det lavprissenter dere nå da altså satser på?

– Ja, det er en lav pris, men vi ønsker ikke å bli sammenlignet med andre lavprissentre. Vi har i tillegg til treningssenter et meget godt behandlingstilbud i de samme lokalene. Senteret vil derfor bli ulikt andre lavpriskjeder, både med tanke på kompetanse og bemanning i lokalene, sier Tuven.

Det blir heller ikke gruppetimer, men det blir behandling og PT’er også på Bekkestua.

LES OGSÅ:Fortsatt har han ikke nok sentre

Investeringer

De fire eierne bak, herunder Morten Tufte Thams Michelsen, investerer rundt fire millioner i senteret, som er så godt som uten lånefinansiert.

– Vi har sterk tro på senteret og lokasjonen her, sier Tufte Thams Michelsen. Han er selv tidligere håndballspiller i eliteserien.

Senteret de har i Durudveien skal fortsatt være i full drift, så Nadderud blir en avdeling.

Utfordrer de andre

På Bekkestua utfordrer senteret både Icon Bekkestua og SATS.

Icon opererer på nettstedet med 550 kroner i måneden, pluss en startavgift på 200 kroner. SATS har ulike typer medlemskap, ifølge nettstedet blir det rimeligste på Bekkestua et såkalt City medlemskap på 625 kroner i måneden med 12 måneders binding. Uten binding er det på 675.

– Jeg var ikke klar over at Gnist kom hit. Men når det er sagt føler vi oss veldig trygge på det tilbudet vi selv har, sier senterleder Anu Purken ved SATS.

Satser på barnefamilier

– Bekkestua har høy seniorandel. Er det disse dere skal nå?

– Det er ikke vår primærmålgruppe. Vår primærmålgruppe er unge fra 18 til 40. Ja, det er mange seniorer her, men det er også etter hvert svært mange barnefamilier, sier Tuven.

Hun understreker imidlertid at alle som ønsker å holde seg i form, uansett alder, er hjertelig velkomne.

Senteret har også tilbud til unge mellom 15 og 18, kalt Ung Gnist.

De unge må gjennom tre PT-timer som en del av oppstarten for å sikre riktig trening og belastning.

Kjente på laget

Med på laget har de fått kjente fjes i sportssammenheng; Harald Markussen er landslagsfysioterapeut for herrelandslaget i håndball. Han blir manuellterapeut i lokalene. I tillegg starter Benjamin Clarsen, fysioterapeut for det norske sykkellandslaget under OL i London og Tour de France.

Flere spillere på A-lagene i Haslum og Stabæk kommer også til å trene ved senteret.

– Kommer dere til å ha noen tilbud som «Tren med en toppspiller» eller noe slikt?

– Nei.

Noe annet enn Fornebu

Bærum har eksempler på forsøk med treningssenter i arenaer før.

Forsøkene på treningssenter i Telenor Arena på Fornebu lyktes ikke.

– Det er ikke sammenlignbart med vårt senter. Bekkestua er et godt utviklet område, mens det da var få folk på Fornebu. Vi har som sagt sterk tro på dette, sier Morten Tufte Thams Michelsen.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.