Skip to main content

Einar Aas forlater Asker etter bare 100 dager

EINAR REISER SNART: Politistasjonssjef Einar Aas rydder snart kontoret i Asker for å reise til Afrika som politirådgiver.

Tilbudet om en politirådgiverjobb i Afrika ble for fristende. Etter drøye tre måneder logger politistasjonssjef Einar Aas ut fra kontoret i Asker.

Akkurat når et par minusgrader melder seg på morgenkvisten, kommer også nyheten om at Einar Aas har sagt ja til en beordring til Nairobi i Kenya.

Allerede om to uker reiser han med familien, fra Tanum til langt varmere strøk.

– Jeg har sagt ja til en stilling som politirådgiver i Eastern Africa Standby Force, sier Einar Aas.

LES MER: Begynte i Asker i august

10 land som arbeidsfelt

Styrken der Einar Aas skal være rådgiver er en av fem brigader der militæret, politiet og sivile samarbeider i forsøket på å holde fred og ro i Afrika.

Som navnet tilsier er det områdene i Øst-Afrika Aas skal jobbe for.

– Dette er et tilbud om en eksotisk tjeneste der også familien kan være med på mange opplevelser på det afrikanske kontinentet. Det var akkurat nå toget gikk fra perrongen, dette tilbudet hadde ikke kommet om to-tre år, sier Einar Aas.

Budstikka treffer han på kontoret i Asker noen timer før han skal orientere de ansatte på stasjonen om beordringen fra Politidirektoratet.

Når dette leses har de fått vite om Aas' exit, og det var ingen jubelscener å spore.

LES MER: Eastern Africa Standby Force (ekstern lenke)

Einar Aas 

– En underlig funksjon

Det er ikke helt enkelt for Aas å bryte opp etter 100 dager i sjefsstolen i Asker.

– Jeg er blitt tatt veldig godt imot, både av Asker kommune, de ansatte i politiet og av Budstikka. Jeg glemmer heller ikke mottagelsen på Varmestua, sier Aas.

– Hvilken oppgave er den viktigste du gjerne skulle ha fortsatt med i Asker?

– Arbeidet med å utvikle polititjenestene når de tre kommunene Hurum, Røyken og Asker skal slås sammen gjorde det ekstra spennende å være her. Jeg har følt meg litt som et ombud for Asker innad i politiet, sier han.

– Er handlingsrommet til en politistasjonssjef til å leve med?

– Ja, men det er en litt underlig funksjon kommandomessig for en som har vært med en stund. Jeg har opplevd meg som en prosesseier uten å være en del av kommandolinjene i distriktet. Jeg er pragmatisk nok til å håndtere det, men det er nok en funksjon som det vil være naturlig å se nærmere på, på litt sikt.

LES OGSÅ: Var på jobb 22. juli

Kan bli langvarig

Nå vil stillingen hans i Asker bli utlyst som et vikariat, for engasjementet i Afrika varer til forsommeren 2018.

– Varigheten for slike oppdrag er alltid usikre, men det kan tyde på at det blir muligheter for lengre engasjementer. Det gjorde valget ekstra vanskelig, sier Aas.

En av de første som ble orientert om de endrede planene var Askers ordfører Lene Conradi.

– Vi har vært glade for å få Einar Aas på plass, og hadde veldig gjerne sett at han fortsatte, siden starten har vært veldig god. Samtidig unner jeg han denne muligheten. Husk at dette bare er en permisjon, så vi regner fortsatt Einar Aas som vår mann som skal komme tilbake. Da vil vi også dra nytte av de nye erfaringene han har gjort, sier Lene Conradi.

LES OGSÅ: Stor sak i 2008

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.