Skip to main content

Eiksmarka senter forvandles for 400 millioner

TENKT REVET: Den eksisterende bygget er tenkt revet. Det vil si hele det eksisterende Eiksmarka senter. 
Det skal være handel/kjøpesenter i første etasje, og deretter skal det være fem ulike bygg med bolig over. Det skal også bli plass til blant annet legekontor.
TENKT REVET: Den eksisterende bygget er tenkt revet. Det vil si hele det eksisterende Eiksmarka senter. Det skal være handel/kjøpesenter i første etasje, og deretter skal det være fem ulike bygg med bolig over. Det skal også bli plass til blant annet legekontor.

Slik kan Eiksmarka Senter komme til å se ut om fire år!

Eiksmarka Bolig AS og Eiksmarka Butikksenter AS planlegger å bruke rundt 400 millioner på å forvandle Eiksmarka senter slik vi kjenner det i dag. Det hele kan stå ferdig om fire år.

Link Arkitektur på Lysaker har tegnet det som kan bli det nye Eiksmarka senter.

Riving og nybygg

Det eksisterende bygget er tenkt revet. Det vil si hele det eksisterende Eiksmarka senter.

I det nye senteret skal det være handel/kjøpesenter i første etasje. Deretter skal det være fem ulike bygg med bolig over. I utgangspunktet er det planlagt 68 leiligheter, mange av dem store.

- Hvis det blir noen flere små leiligheter, kan antallet bli fra 70 til 100 leiligheter. Men dette er avhengig av reguleringen, sier Philip Stephansen i Backe Prosjekt. Det skal også bli plass til blant annet legekontor.

Arbeidet med privat detaljregulering av senteret er nå på trappene. Det er gått ut varsel om oppstart av planarbeidet.

Ifølge Bache Prosjekt AS kan det hele stå ferdig om fire år. Bache Prosjekt AS er engasjert av selskapene til å forestå prosjektledelsen ved reguleringsarbeidet og utbyggingen.

LES OGSÅ:Bærum lekker shoppingkroner

Bygges under ett

Det er altså Eiksmarka Bolig AS som står bak utbyggingen av boligene og Eiksmarka Butikksenter AS som står bak utbyggingen av senteret/næringen. Eiksmarka Butikksenter eies av familien Hokholt, mens Eiksmarka Bolig eies 50/50 av Backe Prosjekt AS og Eiksmarka Butikksenter AS. 

- Forutsetningen for det hele er at senter og boliger bygges ut under ett. Finansielt utgjør boligene rundt 70 prosent og næring rundt 30 prosent, sier Philip Stephansen i Backe Prosjekt.

LES OGSÅ:Utbyggingsplaner splitter

Grøntdrag, boliger og butikk

Det er Links arkitekter Olaf Dalheim og Ingrid Ek Folkestad som står bak tegningene. De forteller de har vært svært opptatt av å tilpasse bygningene til grøntdragene og landskapet forøvrig. Et torg som ble plassert på en sentral måte har også vært viktig.

- Torget og senteret skal fungere som et lokalt samlingssted, og skal ved siden av butikker også inneholde strøksrettede servicefunksjoner som legekontor, kafé og lignende. Butikksenteret skal være åpent og utadvendt slik at forbipasserende finner det interessant også utenfor åpningstiden, forklarer de to.

Boligene oppe på senteret er holdt lave av hensyn til bebyggelsen rundt. Link vil nå jobbe videre med reguleringen i saken.

Fremdriften videre

– En interessant oppgave. Det er viktig for oss og stas å ha oppdrag i lokalmiljøet, sier administrerende direktør i selskapet, Siri Legernes.
Hun er svært fornøyd over at selskapet vant konkurransen om å få tegne senteret.

Fremdriften videre  er som følger ifølge Backe Prosjekt AS: Først skal området reguleres. Deretter skal bolig/næring utvikles og prosjekteres. Så skal boliger selges før det besluttes byggestart.

– I våre planer regner vi med at det tar 2 år for å få området regulert, og det tar to år å bygge. Det vil si at det vil stå ferdig om fire år, sier Stephansen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.