Skip to main content

Eikeliruss får kjeft av UD

LØVEJENTER: Sofie Halvordsen Vikran, Mina Landgraff, Nina Owren og Maria Løken er akkurat nå på landstreff på Lillehammer.
LØVEJENTER: Sofie Halvordsen Vikran, Mina Landgraff, Nina Owren og Maria Løken er akkurat nå på landstreff på Lillehammer.

Da UD oppdaget at jentebussen «Løvebakken» hadde dekorert bussen sin med riksvåpenet truet de jentene med tre måneders fengsel.

Problemet var nemlig at riksvåpenet var fritt tolket om og tegnet som en drikkende løve. Det likte UD dårlig, skriver VG som først omtalte saken.

- Vi synes det er veldig trist at UD tar det så alvorlig. Vi mente det bare humoristisk, sier Mina Landgraff, som akkurat nå er på landstreff på Lillehammer.

LES OGSÅ: Stenger dørene for russ i fri dressur

I brevet til jentene skrev UD følgende:

«Utenriksdepartementet er gjort kjent med at De er registrert som eier av en buss hvor den norske riksløven er plassert i trekantskjold med rød bakgrunn og med den norske kongekronen over skjoldet. Våpenet er en differensiering av det norske riksvåpenet hvor øksen er byttet ut med et drinkglass».

Limte brev på bussen

Dermed måtte Eikeli-russen male over den drikkende løven som prydet bussens bakside. Til gjengjeld fikk de kopiert opp brevet fra UD og limt det opp istedet.

– Vi svarte med å male UD sitt brev bak på bussen, over løven. Nå kan alle se at staten ikke eier humor, sier buss-sjef Emilie Remman til VG.

LES OGSÅ: Russ føler seg trakassert av politiet

Ifølge Mina Landgraff var hun og de 25 andre jentene på bussen opptatt av å ha et norsk tema på bussen, og landet til slutt på Løvebakken.

- Først tenkte vi på Stortinget, men det ble litt for kjedelig. Men inni bussen har vi innredet med mye plysj, rødt og gull og vi har store malerier bak i baren, slik at det skal se ut som du er i Stortingssalen, sier Mina.

LES OGSÅ: – Vi har skapt et monster

Til VG opplyser Utenriksdepartemenet at de ikke ønsker å kommentere saken utover brevet.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.