Skip to main content

Eiendomskonge fra Sandvika ser ingen boligtrusler

EIENDOMSKONGE: Ivar Tollefsen fra Sandvika er utleiekongen i Norge. Han har blitt en av Norges rikeste menn på å kjøpe opp eiendom og gjøre disse om til utleieleiligheter. Torsdag snakket han till Norges eiendomselite på DNBs store eiendomskonferanse i Oslo.
EIENDOMSKONGE: Ivar Tollefsen fra Sandvika er utleiekongen i Norge. Han har blitt en av Norges rikeste menn på å kjøpe opp eiendom og gjøre disse om til utleieleiligheter. Torsdag snakket han till Norges eiendomselite på DNBs store eiendomskonferanse i Oslo.

Det er ikke behov for noen ny E18 fremover, og det er ingen alvorlige trusler for eiendomsmarkedet for privatboliger, mener eiendomsinvestor Ivar Tollefsen.

Sandvika-mannen delte torsdag noen av sine vyer med Norges eiendomselite.

Samme dag som Norges Bank økte styringsrenten med 0,5 prosent til 0,75 prosent, var eiendomskongen en av hovedtalerne på DNBs store eiendomskonferanse.

Rentehevingen la ingen demper på Tollfsens klokkeklare tro på markedet for privatboliger fremover.

LES OGSÅ:

Spaden i jorden for Tollefsen på Landøya

Har kjøpt over 10.000 boliger

Gullstandarden

– Folks bolig er gullstandarden i bunnen i norsk økonomi. Jeg ser ingen alvorlige trusler på boligmarkedet når det gjelder privatboliger, sa Tollefsen.

Og fortsatte:

– Det går ikke an å digitalisere folks privatbolig eller la det forsvinne opp i skyen. Det blir fall i eiendomsprisene på kort sikt, men på lang sikt vil de igjen stige, sa Tollefsen.

Sandvika-mannen er en utleiekjempe i Norden. Han har i dag rundt 36.000 leiligheter for utleie i Norge, Sverige og Danmark. Konsernet har eiendommer for rundt 65 milliarder, omsetter for 3,7 milliarder og sysselsetter 400 personer, herav 132 i Norge.

FOLK PÅ GATEN: Hvilke konsekvenser får økt boligrente?

Fremtid og konsekvenser

Men Tollefsen nøyde seg ikke med å se inn i krystallkulen på eiendomsmarkedet. Han mener også at det ikke er behov for noen nye E18. Begrunnelsen han skisserte var at fremtidens biler vil gjøre veien overflødig.

– Utvidelsen av E18 vestover er bortkastede penger. Med fremtidens biler vil det kun være behov for en fil, mente han.

Tollefsen spår også død for bensinstasjoner og mye av handelsnæringen. Det siste fordi han mener netthandel vil fortsette med økt kraft.

Når det gjelder næringseiendom spådde han et marked med mye ledige lokaler. Dette fordi han mener trenden nå handler om å sitte flere sammen på mindre plass – dette for å øke kreativiteten.

LES OGSÅ: Kjøpte "Skomakerhytta" 1,9 millioner over takst

Tror på fortsatt høye priser

Obos’ sjef Daniel K. Siraj var også på plass torsdag.

Han tror heller ikke rentehevingen vil dempe boligprisene langsiktig fremover.

Siraj mener også folk har regnet inn renteøkningen når de har tatt opp lån.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.