Skip to main content

Eiendomsinvestor fikk ikke kjøpe Snarøya-luksus - får 5,5 mill. i erstatning

VED SJØEN: Eiendommen ligger ytterst på Langodden på Snarøya.

Eiendomsinvestor får 5,5 millioner kroner i erstatning fordi han ikke fikk overta en villa på Snarøya til 20 millioner kroner.

Snarøya-investoren Arild Schjelderup (59) fikk i 2016 akseptert et bud på 20 millioner kroner for villaen i Langoddveien 109 på Snarøya. Nå har en dom i Borgarting lagmannrett gitt ham 5,5 millioner kroner i erstatning fordi han likevel ikke fikk boligen, skriver Estate Nyheter.

«Eieren av eiendommen var en eldre mann som hadde tre døtre, der den ene ble oppnevnt som hjelpeverge. Etter at budet hadde blitt akseptert, fikk søstrene henvendelser som gikk på at eiendommen hadde blitt kuppet til under markedspris. Henvendelsene nådde Fylkesmannen, som stanset salget og krevde omsalg.», skriver nettstedet.

LES OGSÅ: Tidligere OBOS-topp kjøper opp villaer i nytt område på Bekkestua

Fikk 6 mill. mer

Dermed ble eiendommen lagt ut på nytt, og solgt for 26 millioner kroner. Det førte til at Schjelderup  og hans selskap Mic Invest As saksøkte selgeren og eiendomsmegler Krogsveen for syv millioner kroner. Han vant frem i Asker og Bærum tingrett, og ble tilkjent en erstatning på seks millioner kroner fra datteren som var hjelpeverge.

Ifølge retten annonserte aldri Krogsveen eiendommen for salg hverken på Finn.no, sosiale medier eller aviser før budgivningen fant sted. I Borgarting lagmannsrett ble erstatningen nylig redusert med en halv million kroner, fordi Schjelderup sparte en halv million kroner i dokumentavgift da han ikke fikk tilslaget på eiendommen.

– Det har fra (søstrene, red. anm.) også vært fremsatt visse antagelser og anklager om «skittent spill» i forbindelse med salgsprosessen ved at det har vært bindinger mellom Mic Invest og megler, og at megler skal ha øvd sterkt påtrykk for å få dem til å godta budet fra Mic Invest. Slik saken har vært opplyst for lagmannsretten er det imidlertid ikke bevismessig dekning for slike alvorlige anklager. Det er dermed heller ikke grunnlag for noen reduksjon i erstatningen på grunn av slike forhold, siterer Estate Nyheter fra dommen.

Budstikka fikk ikke kontakt med Schjelderup fredag morgen.

Les flere artikler