Skip to main content

Egne elevbedrifter ga stort engasjement på Torstad

GLADE: Martine Dahlin Kvamme og Sara Kristine Hagen og elevbedriften Carry fikk 2. plass for beste utstilling under onsdagens elevbedriftsmesse på Torstad ungdomsskole.
GLADE: Martine Dahlin Kvamme og Sara Kristine Hagen og elevbedriften Carry fikk 2. plass for beste utstilling under onsdagens elevbedriftsmesse på Torstad ungdomsskole.

Denne uken var det elevbedrifts-messe på Torstad ungdomsskole. 19 elevbedrifter viste frem sine produkter og idéer.

Onsdag denne uken var det messe på Torstad ungdomsskole for elevbedriftene som har valgfagene produksjon av varer og tjenester og design og redesign.

Der deltok 119 elever fra 9. og 10.trinn med egne bedrifter, der de får en smakebit på hvordan en bedrift må drives; både økonomisk, markedsføring, produksjon og salg.

LES OGSÅ: Fruktbar elevbedrift  

Dette er noen eksempler på elevbedrifter som er startet opp:

  • Ær’e hær’e er party? er en tjeneste som arrangerer sammenkomster for 8.klassinger og kommende 8.klassinger i 2016.
  • Peace of Cake er en sosial entreprenørskapsbedrift som lager småkaker og gir 50 % av overskuddet til medisiner mot malaria.
  • Sloth Kebab har funnet opp sine egne kebabholdere.
  • Opus formidler jobber til ungdom.

LES OGSÅ: Torstad-elevene best i Akershus

På messen fikk alle elevbedriftene vist frem hva de har jobbet med dette halvåret. De kunne selge varer eller markedsføre sine tjenester.

Det kom foreldre, søsken og inviterte fra Ungt entreprenørskap i tillegg til inviterte fra nettverket for å besøke de 19 bodene på messen. Dette ga bedriftene mulighet til å komme seg ut i markedet og skape et større nettverk.

VINNERE: bedriften PosiTivitet  med 15 jenter fra valgfaget faget design- og redesign, vant elevbedriftsprisen for beste elevbedrift på Torstad ungdomsskole.
VINNERE: bedriften PosiTivitet med 15 jenter fra valgfaget faget design- og redesign, vant elevbedriftsprisen for beste elevbedrift på Torstad ungdomsskole.

LES OGSÅ: Jar-gutt er superselger som 18-åring  

I juryen satt Morten Bastrup, næringssjef i Asker Kommune, Hege Ophus, tilrettelegger for skolene i Asker Kommune, Marit Olderheim, grunder av Saape, elever fra Sandvika vgs, to tidligere elever fra Torstad, daglig leder Kiwi Hvalstad, to representanter fra skolen og to fra Ungt Entreprenørskap.

Det var god stemning blant både besøkende og elever, og kvelden ble avsluttet med lotteri og premiering av bedriftene i ulike kategorier. Det ble kåret mange vinnere, og vinneren av beste elevbedrift ble Posetivitet.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.