Skip to main content

E18 stengt i over én time etter tre ulykker

ULYKKER: På E18 inngående var det tre kollisjoner lørdag morgen. Bildet t.v. er fra Hagabakken, mens det til høyre er fra Billingstad.

Mellom klokken 08 og 08.30 smalt det tre ganger rett etter hverandre på E18, mellom Asker og Billingstad.

E18 i retning Oslo var stengt i godt over én time som en konsekvens av ulykkene. Det er glatt på E18 lørdag morgen og formiddag, opplyser politiiet.

Rundt klokken 08.10 kolliderte først en bil rett ved Asker-påkjøringen til E18. Bilen kjørte rett i autovernet. Ingen personer skal ha blitt skadet.

Kun noen minutter senere smalt det i Hagabakken, der tre biler var involvert.

– Her er trolig to personer lettere skadet. Det er snakk om en voksen person med brystsmerter, som er sendt til Bærum sykehus, og et barn som har pådratt seg smerter i hodet. Barnet er sendt til legevakten for sjekk, sier politiets operasjonsleder Christian Krohn Engeseth.

 

PERSONSKADER: Her i Hagabakken på E18 kolliderte tre biler. Et barn ble sendt til legevakten for sjekk, mens en voksen person er innlagt på Bærum sykehus. Vedkommende er trolig ikke alvorlig skadet.

De skadede fikk innledningsvis hjelp av ambulansepersonell.

Like før klokken 08.30 kolliderte to biler på E18 ved Billingstad. Der skal ingen personer ha blitt skadet, og de involverte ordnet opp på egen hånd.

OPPDATERT: E18 i retning Oslo ble åpnet igjen like før klokken 09.30.

Glatt i snøværet

Det trengtes bilberging på alle de tre ulykkesstedene.

Engeseth vet ikke, ved 08.40-tiden, nøyaktig årsak til ulykkene, men sier at det er glatt på E18, som en konsekvens av snøværet.

– Vi oppfordrer alle som skal ut og kjøre, om å tilpasse farten og ellers kjøre etter forholdene, sier operasjonslederen.

Engeseth opplyser at det ikke er tatt beslag i førerkort i kjølvannet av ulykkene, men at alle hendelsene ligger an til å bli etterforsket.

– Førerkort kan bli besaglagt også i ettertid, uten at jeg nå sier at det er sannsynlig at det vil skje, sier han.

Artikkelen oppdateres.

Les flere nyheter i hendelsesloggen

LES OGSÅ: Advarer mot såpeglatte veier (onsdag)

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.