Skip to main content

E18 ble stengt etter biljakt – lange køer tirsdag morgen

Først ble politibilen til høyre smadret av en fluktbil. Deretter ble E18 stengt, med påfølgende trafikkaos. Bildet til venstre viser køen ved Nesbru rett ved Holmenkrysset.
Først ble politibilen til høyre smadret av en fluktbil. Deretter ble E18 stengt, med påfølgende trafikkaos. Bildet til venstre viser køen ved Nesbru rett ved Holmenkrysset.

En biljakt natt til tirsdag endte med en så voldsom kollisjon at E18 mot Oslo har vært stengt ved Holmen hele natten. Tre personer ble kjørt til sykehus etter ulykken.

Hendelsen skjedde i 01-tiden, men politiets undersøkelser på stedet var ikke avsluttet før like over 06.30. Da ble først påkjøringsfeltet fra Holmen åpnet, deretter hele motorveien inn mot Oslo.

Klokken 10.30, fire timer etter at veien ble gjenåpnet, var det fortsatt kø fra før Asker og innover mot Oslo, ifølge Vegtrafikksentralen.

Det har også vært store trafikale problemer rundt Holmenkrysset siden all trafikk fra Asker i lang er blitt dirigert via Kirkeveien og Slemmestadveien. Det var dessuten store forsinkelser på bussrutene i Asker-området i kjølvannet av hendelsen.

Stanset ikke for kontroll

Politiet i Asker og Bærum fikk klokken 00.58 melding fra kolleger i Søndre Buskerud om en stjålet bil på E18 i retning Asker. Bilføreren ville ikke stanse for kontroll.

Det ble da opprettet en veisperring med spikermatte i Bellevuedumpa ved Holmen.

– Bilen kjørte over spikermatten og inn i politibilen på stedet før den ble stanset. Det oppsto store materielle skader på kjøretøyene, sier operasjonsleder Ola Kløvjan i politiet.

Tre til sykehus

– Det satt tre personer i den stjålne bilen, og samtlige ble kjørt til sykehus med ambulanse for behandling/observasjon, sier Kløvjan.

To av de skadde, en 16-åring og en 19 åring, ble forholdsvis raskt skrevet ut, mens den siste personen, en 29-åring, ligger fortsatt på Ullevål universitetssykehus klokken 07 tirsdag morgen.

– Han har ingen alvorlige skader. Vi sitter og overvåker ham på sykehuset, for vi ønsker å avhøre han etter hvert, forteller operasjonsleder Jørgen Jacobsen.

De to som er utskrevet, er så langt heller ikke avhørt. Etter kollisjonen ble E18 sperret ved Holmen, og det har i hele natt pågått undersøkelser på stedet. Spesialenheten for politisaker etterforsker hendelsen.

Stjålet bil

Bilen som kjørte inn i veisperringen, var meldt stjålet fra vårt distrikt for flere dager siden. Politibilen som ble smadret i sammenstøtet med den stjålne bilen, kom fra Asker politistasjon.

Det har i hele natt blitt sikret spor på stedet.

– Kripos har hatt åstedsbefaring, og man har dokumentert så godt man kan hva som har skjedd. Spesialenheten for politisaker etterforsker saken videre, forteller Jacobsen.

– Vi priser oss bare lykkelig for at det ikke gikk verre. Ingen fra politiet ble skadet i ulykken, sier operasjonslederen.

Les flere nyheter i hendelsesloggen

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.