Skip to main content

E18 åpnet igjen etter eksplosjon på hydrogenstasjon

KAOS: Som følge av eksplosjonen i Sandvika ble det satt opp sperringer på E18 i begge retninger forbi Sandvika. Etter nesten tre timer ble det åpnet for fri ferdsel igjen. 

Etter nærmere tre timer ble E18 åpnet for fri ferdsel igjen etter at et stort område ble sperret av i forbindelse med en eksplosjon på Uno X-stasjonen på Kjørbo mandag ettermiddag. To personer som satt i en bil like ved da det smalt, ble sendt til legevakten med lettere skader.

SISTE: Klokken 20.23 melder brannvesenet at E18 er åpnet for trafikk. Vurderingen er basert på ny risikovurdering, som er gjennomført på bakgrunn av dronebilder.

Klokken 19.30 sier operasjonsleder Cathrine Sylju i politiet at lederne for nødetatene på stedet analyserer bilder sendt fra politihelikopteret.

I tillegg jobber brannvesenet med å kjøle ned anlegget, men det skal ikke være kontroll på brannen. Uno Xs styreleder Ole Johannes Tønnessen kom syklende til brannstedet for å bistå brannvesenet med å finne årsaken til eksplosjonen.

KJEMPESMELL: En eksplosjon har funnet sted ved Uno X-stasjonen på Kjørbo. 

Da hadde det gått to timer siden tanken på hydrogenstasjonen eksploderte, og sperringene ble opprettholdt fordi man fryktet nye eksplosjoner. En time senere fikk trafikken på E18 igjen passere forbi Sandvika. Men det er lange køer i begge retninger, i tillegg til at de fleste småveiene er fulle av biler. Dermed må man smøre seg med tålmodighet hvis man er trafikant.

– Vi begynner å få et klart bilde av hvor det brenner og risikoen, slik at vi nå kan få sendt inn en fjernstyrt enhet for å begynne slukkingen, sier vakthavende brannsjef Sverre Junker i Asker og Bærum brannvesen i 20-tiden.

– Det er en enhet som kjører på hjul med slanger etter seg, som vi kan fjernstyre, og rette vannstrålen mot der det brenner. Målet er å få stabilisert situasjonen og få stengt lekkasjen som er, og slukke brannen, fortsetter Junker.

– Hvor alvorlig er denne brannen?

– Brannen er seg selv ikke så alvorlig, men det er muligheter for en veldig stor eksplosjon. Det er hydrogen under trykk, fastslår innsatsleder Magnus Strande i politiet.

Flere har vært bekymret for at det kan være utslipp av farlige gasser i forbindelse med brannen, men dette kan innsatslederen avkrefte.

– Dette er lette gasser, som går rett til himmels, så det er ikke farlig i den forstand. Det er trykkbølgen og eventuelle eksplosjoner vi er redde for, sier Strande.

Les flere artikler