Skip to main content

Dyrenes Hus kastes ut fra kattehuset

Styreleder Sølvi Svoren (t.v.) og nestleder Lena Mangen med hver sin kattunge på Dyrenes Hus. Nå må de avslutte hos Løvenskiold.
Styreleder Sølvi Svoren (t.v.) og nestleder Lena Mangen med hver sin kattunge på Dyrenes Hus. Nå må de avslutte hos Løvenskiold.

Før sommerferien i år må alle katter og kaniner være ute fra Dyrenes Hus på Eiksmarka.

Det er Løvenskiold som eier husmannsplassen der Dyrebeskyttelsen Oslo og Omegn har holdt til som leietagere i 22 år.

Nå skal stedet totalrenoveres og leies ut til boligformål. Derfor må Dyrebeskyttelsens aktivitet med omplassering av dyr bort innen utgangen av juni i år.

Fortviler over situasjonen

Etter at Dyrebeskyttelsens folk fikk nyheten om dette har de satt i gang sitt frivillige apparat for å prøve å finne et alternativt sted å være.

– Foreløpig uten resultat. Det er ikke flust med egnede steder på finn.no til oss. Vi må leie, penger til å kjøpe en eiendom har vi ikke, sier styreleder Sølvi Svoren.

Hun har også forsøkt å komme i dialog med Løvenskiold, men dette har ikke gitt resultater.

– Størrelsen på husleien har ikke vært tema, og etter 22 år her synes vi det er pussig at de sier at stedet ikke er velegnet til formålet. Alle som kommer hit sier det er flott her, påpeker Svoren.

Budstikka har så langt ikke fått kontakt med rette vedkommende hos Løvenskiold.

Har stengt inntaket

Som en følge av oppsigelsen har foreningen stanset alt inntak av dyr, unntatt dyr som er i den ytterste nød.

– Situasjonen kan bli katastrofal for mange dyr hvis vi tvinges til å legge ned. Vi håper at det ikke skjer, men det kan skje, sier hun.

I løpet av 2012 klarte foreningen å omplassere 175 dyr, et tall som er det høyeste i foreningens historie. Dette til tross for at mye energi og penger gikk med til å håndtere en rekke rettsprosesser etter interne strider på huset.

På tross av mye negativ omtale rundt disse konfliktene fortsetter tallet på spillere som sender Grasrotandelen sin til Dyrebeskyttelsen Oslo og Omegn å vokse. 

Det er nå 1.053 spillere som tilgodeser foreningen med 5 prosent av sine innsatser, over 40.000 kroner i måneden.

LES OGSÅ: Eks-ansatt trakasserte kollega – tapte i retten

LES OGSÅ: Dyrenes Hus har betalt 22.000 kroner i advokatutgifter for hver katteplass

Håper på kommunen

Med dårlige utsikter til å skaffe et alternativt sted å være, ber Dyrebeskyttelsen Bærum kommune om hjelp til å finne et hus som egner seg.

– Vi tar oss av dyr for omplassering når folk dør eller må flytte på sykehjem. Vi har også jevnlige besøk fra folk som deltar på ulike kommunale tiltak, Derfor håper vi nå at kommunen også kan hjelpe oss med å finne et sted å være, sier Svoren.

Med på veien får foreningen et tips om hvor et spørsmål om lokaler bør rettes.

– En henvendelse om dette må rettes til Eiendomsavdelingen, det er de som har oversikt. Jeg vil ikke tro at vi har ledige lokaler, men det kan hende vi har mer enn jeg vet om, sier spesialrådgiver Ellef Ruud i Bærum kommune.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.