Skip to main content

Dropper studietilbud etter søkerflopp

SKUFFET: – Dette er leit, jeg hadde sett frem til å starte opp lærerutdanning i Sandvika nå, sier Øyvind Wee, kommunalsjef for skole i Bærum kommune. Her foran Kunnskapssenteret ved Otto Sverdrups plass, et senter som etter planen skal sikre rekruttering av sårt tiltrengte lærere i Asker og Bærum.
SKUFFET: – Dette er leit, jeg hadde sett frem til å starte opp lærerutdanning i Sandvika nå, sier Øyvind Wee, kommunalsjef for skole i Bærum kommune. Her foran Kunnskapssenteret ved Otto Sverdrups plass, et senter som etter planen skal sikre rekruttering av sårt tiltrengte lærere i Asker og Bærum.

Bare seks søkere ønsket seg til den helt ferske lærerutdanningen ved Kunnskapssenteret i Sandvika. Nå legger høyskolen studiet på is.

Meningen var at det nybygde Kunnskapssenteret øverst i gågaten i Sandvika skulle huse 40 lærerstudenter når skolen åpner opp for sitt første kull i august.

Søketallene i vår viser imidlertid at selv om de andre studietilbudene ved senteret har svært god søkning, er det kun seks studenter som ønsker seg til den nyopprettede lærerutdanningen.

– Det er for få primærsøkere til at vi kan starte opp studiet i år, sier Kristin Barstad, dekan ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold, som har ansvar for lærerstudiet ved Kunnskapssenteret.

– Dette er leit

Hun tror den lave søkingen skyldes at tilbudet er nytt og at kun det første året av studiet foregår i Sandvika, de neste i Vestfold og Buskerud. Dekanen tar selvkritikk på at markedsføringen kunne vært bedre.

– Søkerne som har ønsket seg hit, får tilbud om studieplass i Buskerud eller Vestfold. Så går vi i gang med å legge planer for å få til oppstart i Kunnskapssenteret neste høst i stedet, sier Barstad.

– Dette er leit, jeg hadde sett frem til å starte opp lærerutdanning i Sandvika nå, sier Øyvind Wee, kommunalsjef for skole i Bærum kommune, som har hatt et tett samarbeid med Asker kommune, Høgskolen i Oslo og Akershus og Høgskolen i Buskerud og Vestfold om Kunnskapssenteret.

LES OGSÅ: – Her blir det kamp om studieplassene

Mål å starte neste år

Hensikten med å etablere flere hundre studieplasser i Sandvika er å utdanne lokale arbeidstagere innen yrker der Asker og Bærum skriker etter fagfolk, som helse, barnehage og skole.

– Hva dette betyr for rekruttering av lærere på sikt, er vanskelig å si. Men jeg håper det kun dreier seg om en utsettelse – vi trenger å utdanne flere lærere. Vi skal gå på med krum hals for på sikt å få i gang lærerutdanning ved Kunnskapssenteret, sier Wee.

– Det er klart jeg er skuffet, sier Espen Andersen, prosjektleder for Kunnskapssenteret i Bærum kommune. Han tror forklaringen på den lave søkingen er knyttet til geografi og sosialt miljø, ikke den faglige kvaliteten på studiet.

– Det virker som studentene ikke ønsker kun å gå kun ett år i Sandvika for så å bytte lærested. Nå prøver vi å få tilgang til lokaler som gjør at studentene skal kunne ta flere år av lærerstudiet ved Kunnskapssenteret. Målet er å kunne utdanne lærere i Sandvika fra 2015, sier Andersen.

LES OGSÅ: Sandvika nye kunnskapssenter: – Dette blir vårt nye utstillingsvindu

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.