Skip to main content

Dropper «jålete» navn på boligprosjekt

PLANENE: Slik kan prosjektet med rekkehus og tomannsboliger på Staversletta bli seende ut, ifølge utbyggeren.

For jålete, mente naboer om navnet på et boligprosjekt. Greit, svarer utbyggeren og endrer navnet.

Det er det omstridte rekkehusprosjektet på Staversletta i Bærum som nå får nytt navn. Snuoperasjonen kommer etter at naboer ga klar beskjed om sin manglende sans for navnet Tanum Hageby.

Det skjedde da utbyggeren i samarbeid med Tanum vel nylig arrangerte et informasjonsmøte på Tanum skole om prosjektet.

– Jålete og malplassert

– Det var et betydelig engasjement. Folk mente Tanum Hageby var et jålete og malplassert navn, og at hageby var helt feil for et prosjekt der oppe. Staversletta har ingen ting med by å gjøre, fikk vi vite, forteller sivilingeniør Torgils Kvam hos Solon Eiendom AS.

– I lys av de mange tilbakemeldingene og det klare engasjementet, så er prosjektnavnet nå Staversletta, forteller han.

Også tidligere har navn på lokale boligprosjekter skapt stort engasjement.

– Det kan bli en del motepregede navn som kanskje har lite med stedet å gjøre, og til og med passer dårlig, sa Daniel Ims fra Språkrådet til Budstikka i 2017:  Fiskepuddingfabrikk, kjære fiskepuddingfabrikk

Har du tips til jålete navn på boligprosjekter og annet i Asker og Bærum? Tips oss her.

Positivt mottatt

På Facebook-siden til Tanum vel samt siden Tanumfolk tas navneskiftet vel imot.

«Så bra! Hyggelig at Solon lytter.» skriver en.

«Helt riktig å bruke det opprinnelige navnet! Flott!» skriver en annen.

«Herlig! Det må bli slutt på det tullet å kalle alt for Tanum. Gamle gode plasser og stedsnavn er jo allerede glemt.» skriver en tredje.

Børsnoterte Solon Eiendom Kjøper omstridt boligprosjekt utbyggingsprosjektet av Veidekke. Solon skal på den 39 mål store tomten bygge 63 tomannsboliger og rekkehus.

Utbyggeren sikter på salgsstart i tredje eller fjerde kvartal i år og byggestart i første kvartal 2020,

Prosjektet tegnes av arkitektfirmaet HRTB AS, som står bak blant annet Telenor arena og Vøyen hageby i Bærum. Arkitektfirmaet eies og drives av sivilarkitektene Harald Lone fra Hosle, Kjell Beite og Ola Mowe, med Terje Urnes fra Bekkestua som styreleder.

Solon er nå på jakt etter navn på tre tun som flesteparten av boligene skal ligge rundt. De har allerede mottatt forslag om Staversletta, Staverbakken og Staverskogen, samt Hvitveistunet.

– Engasjementet vitner om at Tanum-folk har sterk tilhørighet til og sterke følelser for området sitt. Det tror jeg er helt avgjørende for gode bomiljøer, hvor ikke alle bare bryr seg om seg og sitt. Og om naboene ikke mislikte annet enn prosjektnavnet, så må vi jo ha gjort noe riktig, sier Torgils Kvam.

OMSTRIDT PROSJEKT:

Gir ikke opp kampen mot vedtatt boligfelt på Tanum: Klager på rekkehus

Brutal utbygging i kulturlandskap

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.