Styret for NOV Norway AS har nå besluttet omfang og rammer for den varslede nedbemanningen i det hardt rammede oljeserviceselskapet:

900 fast ansatte vil motta oppsigelser i denne runden. Dette kommer i tillegg til de om lag 1.500 fast ansatte og innleide som allerede har fått sitt arbeidsforhold avsluttet i den første nedbemanningsrunden tidligere i år.

Store endringer

I tillegg vil NOVs produksjonsvirksomheter på Hjelset og i Søgne bli nedlagt, og det vil bli gjennomført organisatoriske og strukturelle endringer i selskapet.

Drøftingen med tillitsvalgte og samtaler med verneombud er gjennomført, opplyser selskapet i en pressemelding mandag. Beslutningene er tatt av selskapets ledelse i etterkant av drøftingen.

LES OGSÅ: Trosser oljekrisen og kjøper opp britisk selskap

Meddelt på e-post mandag

I pressemeldingen opplyses for øvrig: Alle ansatte har fått beslutningene meddelt pr.mail i dag, og det vil bli gjennomført informasjonsmøter med representanter for ledelsen i NOV til stede på samtlige lokasjoner denne uken.

LES OGSÅ: Hun er én av mange oljeledige: 100 søknader – ingen jobb

Ledelsen i NOV uttrykker forståelse for at dette skaper usikkerhet blant våre mange ansatte. Vi vil fortsette å legge stor vekt på å gjennomføre en ryddig prosess som ivaretar alle ansatte på best mulig måte i tiden fremover.