Skip to main content

Dramatisk brann i industribygg på Rud slukket etter nesten 11 timer

OMFATTENDE: Brannvesenet slet lenge med å få kontroll på brannen i industribygget i Løxaveien. Bygget blir betegnet som totalskadet.
OMFATTENDE: Brannvesenet slet lenge med å få kontroll på brannen i industribygget i Løxaveien. Bygget blir betegnet som totalskadet.

Tirsdag ettermiddag begynte det å brenne i et industribygg på Rud. Først natt til onsdag var brannen slukket.

Se flere bilder og videoer lenger ned i artikkelen.

Politi og brannvesen fikk melding klokken 16.27 om at det kom røyk fra underetasjen til et næringslokale i Løxaveien på Rud. Da nødetatene var fremme på stedet, ble det konstatert kraftig røykutvikling fra kjelleren.

– Det er flere firma som leier lokaler i bygget, men ingen personer skal være tilstede i underetasjen, opplyste operasjonsleder Tor Grøttum i politiet tidlig i arbeidet.

Røyken var godt synlig og kunne luktes over store deler av Bærum. Både fra Blommenholm, Sandvika, Kolsås og Bærums Verk ble det meldt om røyklukt. Politiet anmodet naboer i området til å holde vinduer lukket på grunn av røyken.

LES OGSÅ: Brannvesenet får hjelp av Oslo-kolleger i kampen mot flammene på Rud

Artikkelen fortsetter under bildet.

 

STORE ØDLEGGELSER: Synet av industribygget på Rud onsdag morgen fortalte om den voldsomme brannen som det tok mange timer å få slukket.
STORE ØDLEGGELSER: Synet av industribygget på Rud onsdag morgen fortalte om den voldsomme brannen som det tok mange timer å få slukket.

Totalskadd

Først natt ved 03-tiden natt til onsdag ble brannen meldt slukket.

– Vi er der fortsatt og jobber med etterslukk, og vil bli på stedet utover dagen. Det gikk i en glidende fase fra vi fikk kontroll på brannen til vi fikk slukket den helt, forteller vakthavende brannsjef i Asker og Bærum brannvesen, Ansgar Danielsen ved 06.30-tiden onsdag morgen.

11 personer ble evakuert fra området mens brannen herjet.

– Bygget må dessverre betegnes som totalskadd, sier Danielsen.

Den rutinerte brannsjefen innrømmer at Rud-brannen var blant de mer kompliserte han har jobbet med.

– Det ble en utfordrende slukkejobb på grunn av byggets konstruksjon og det som var lagret i det. Jeg har vært med på flere store branner, men denne er nok en av de mer utfordrende, sier Danielsen.

Brannvesenet hadde også bistand fra flere biler fra Oslo brann- og redningsetat.

Brannsjefen: – Vi blir her i mange timer til  

Vil skyte hull i gassflasker

Et større område rundt det bygget som brant ble sperret av, blant annet fordi det befant seg gassflasker i bygget. Dette viste seg å være propanflasker, og politiet meldte litt før klokken 22 at disse var hentet ut.

– I verste fall måtte vi skyte hull i gassflaskene for å hindre eksplosjoner, opplyste operasjonsleder Grøttum tidligere på kvelden.

Klokken 17.10 melder vakthavende brannsjef, Ansgar Danielsen, at situasjonen foreløpig er uavklart. Brannen, som oppsto i kjelleren, skal ha spredd seg til hele bygget.

– Flammene sto opp fra taket for en stund siden, de er slukket nå, men vi har røykutvikling i hele bygget, sier Danielsen.

Ifølge brannsjefen er de nødt til å dempe temperaturen i bygget før mannskapene kan gå inn.

Her kan du lese flere saker i hendelsesloggen

Rud-brann røyklegger store deler av nærområdet

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.