Skip to main content

Dødskrangel om 2.000 euro

BEVIS: I retten kom det frem at drapsofferet skal ha slått den drapstiltalte 29-åringen over nesen med en vektmanual.

Utmeldingsgebyret på 2.000 euro fra MC-klubben Rock Machine skal ha utløst krangelen som endte med drap, søndag 22. januar 2017.

Under statsadvokat Carl Fredrik Faris innledningsforedrag ble det kjent at konflikten som ledet til Blakstad-drapet søndag 22. januar 2017, handlet om et pengekrav på 20.000 kroner.

BAKGRUNN:

Den drepte 31-åringen fra Åsliveien i Asker hadde i en kort periode vært såkalt "prospect", en slags aspirant, i MC-klubben Rock Machine på Jessheim.

– Der gikk han ikke så godt overens med de andre, og han ble overført til chapteret i Oslo, sa Fari.

Etter dette skal han ha blitt forelagt et pengekrav på 2.000 euro, slags utmeldingsgebyr.

LES OGSÅ: Drapsofferets mor knust - de tiltalte nekter skyld

Meldingen om pengekravet

Situasjonen startet med meldinger på ettermiddagen fredag 20. januar.

En av de tiltalte i saken, en 42 år gammel mann fra Vestfold, ga da beskjed til 31-åringen om å betale inn de 2.000 euroene til samme konto som han hadde betalt medlemskontingent.

BEVIS: Melding nummer 1 skal være sendt fra den tiltale 42-åringen fra Vestfolds mobiltelefon til drapsofferet. Melding nummer 2 og 3 skal være sendt fra avdødes telefon, som svar til 42-åringen.

Det var vanlig med kontrakter mellom klubben og hvert medlem, men politiet har ikke funnet noen slik kontrakt.Senere på kvelden kom det trusler mot klubbmedlemmer fra 31-åringen, som på ingen måte hadde planer om å betale noen utmeldingsavgift.

– Truslene skal ha vært tildels grove. Han skrev at han kjente fiendene deres, og han skrev også at de kunne drepe hverandre, sa Fari.

Møte på Jessheim

Lørdag ettermiddag møttes medlemmer hverandre i klubblokaler på Jessheim, og det ble bestemt at de skulle besøke 31-åringen på søndagen.

Søndagen møttes de på Esso Ramstadsletta på Høvik, og kjørte videre derfra i to biler. Hos 31-åringen skal seks personer fra klubben ha gått til 31-åringens bolig, og det ble ropt mellom partene.

– Så sa 31-åringen at han hadde ringt politiet, og da dro de andre, sa Fari.

Påtalemyndigheten har samlet skriftlige meldinger mellom avdøde og flere av de tiltalte gjennom helgen. Det har også vært telefonsamtaler, men disse har politiet ikke opptak av.

 

KNUSTE RUTE: De drapstiltalte skal ha tatt seg inn i avdødes bolig ved å knuse ruten i denne døren med en stein.

Knuste rute i døren

De to drapstiltalte mennene - som er henholdsvis 29 og 34 år gamle - skal senere søndag kveld ha blitt plukket opp ved Oslo S og kjørt til avdødes hybel i Åsliveien.

Der skal 31-åringen ha åpnet døren og slått den drapstiltalte 29-åringen over nesen med en vektmanual, slik at han gikk i bakken. Han skal deretter ha låst seg inn i kjellerleiligheten.

De to drapstiltalte skal ha knust et vindu i døren med en stein, før de tok seg inn i huset der drapet skal ha skjedd.

 

 

Les flere artikler