Skip to main content

Død småfisk flyter i Rønne elv i Sandvika

SPISES: Endene kastet seg raskt over de døde og halvdøde fiskene. Det er derfor vanskelig å fastslå hvor mange fisk som er rammet.

Fredag formiddag fløt det døde og halvdød sjøørret og flyndre i Rønne elv i Sandvika. Bærum kommune mistenker et utslipp.

– Det må være et utslipp. Det lukter pyton og det er døde fisk. Det er to dårlige tegn, sier Morten Merkesdal i Bærum kommune.

– Dette synes jeg er fryktelig trist. Nå må vi gjøre det som står i vår makt for å få stoppet dette, fortsetter han.

Rønne elv renner fra Engervannet og ut i Sandvikselva. Den døde småfisken i elven ved Løkketangen senter ble oppdaget fredag formiddag. Da Budstikka var på stedet var det både halvdød fisk som kjempet for livet og fisk som allerede var døde.

– Det er rett og slett fullstendig unormalt. Du skal ikke kunne se en fisk her. De er vanligvis veldig flinke til å gjemme seg, så dette er en helt abnorm oppførsel, fastslår Merkesdal.

LES OGSÅ: Venter på svar etter giftutslipp

Spist av ender

Sporingsgruppen til Bærum kommune var raskt på stedet. Hvor mange fisk som er død er foreløpig uvisst.

BEKYMRET: Morten Merkesdal i Bærum kommune er bekymret for fiskedøden i elven. Her sammen med vassdragsinspektør Ole Kristian Johansen.

– Det er ganske mange, men endene er raske til å spise dem. Det er veldig klassisk i forbindelse med fiskedød. Småfisken blir spist opp, sier Merkesdal.

– Dette er sjøørret som er vokst opp her naturlig. Den er ikke avlet frem. Det er flere årsklasser som dør her nå. I tillegg ser jeg at det er noe flyndre som også er døde, legger han til.

LES OGSÅ: Prøver å hindre fiskedød

Bærum kommune jobber nå med å finne ut av hva som er årsaken til fiskedøden.

– Vi har tatt vannprøver og prøver fra to døde fisk, så får vi se hva resultatet sier. Foreløpig er det ingen som er mistenkte, avslutter Merkesdal.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.