Skip to main content

Dobbelt så dyrt å få maten kjørt hjem

BEST MED BUTIKK: Wenche Fosse trives best når hun ser varene i butikken og kan plukke selv. – For meg er et ikke aktuelt å handle dagligvarer på nett eller få kjørt hjem middagspakker.

Middagspakken du får kjørt hjem kan være dobbelt så dyr som hvis du handler selv.

Bedriftene som selger middagspakker på døren har tatt en saftig bit av dagligvaremarkedet. Stadig flere barnefamilier i tidsknipe velger å få kjørt pakker med råvarer og oppskrifter hjem på trappen, men maten kan bli rådyr.

Budstikka har gjort en kjapp test og plukket ut en tredagers barnemeny til 845 kroner til to voksne og to barn fra Godt Levert.

På menyen står det:

Dag 1: Grove pølser med søt-potetstappe.

Dag 2: Gulrotsuppe med torsk og bacon.

Dag 3: Makaroniform med kjøttsaus.

Pris 845 kroner med tilbehør.

LES OGSÅ: Matvaregigantene venter

Prisen ville blitt nærmere 600 kroner ved bestilling og hjemkjøring av Kolonial.no.

Middag til halv pris

Budstikka tok turen til Kiwi på Billingstad og handlet inn til de samme middagene.

Prisen på de tre måltidene ble 440 kroner, altså ca. 400 kroner under middagspakken som blir kjørt rett hjem på døren.

Kiwi-pølsene holder trolig ikke den samme kvaliteten som de grove pølsene til Godt Levert, likevel er det en betydelig prisforskjell.

LES OGSÅ: – Mathandel på nett er ikke et blaff

Kjøreturen fra mediehuset til Budstikka på Billingstadsletta til Kiwi-butikken tok ca. tre minutter – totalt tok handleturen 25 minutter. Innkjøpet ble gjort ved 13-tiden, på et tidspunkt med lite kø i butikken.

Kamp om milliarder

Over 80 butikker konkurrerer knallhardt om kundene i Asker og Bærum. Det viser en stor oversikt Budstikka har laget over alle dagligvarebutikkene. De ligger tett i tett over store deler av kommunene.

Kampen står om et salg på 5 milliarder kroner når moms er trukket fra.

LES OGSÅ: Maten kan hentes på bensinstasjoner

Handler helst selv

Wenche Fosse fra Nesbru er av dem som fortrekker å handle i butikk.

– Jeg kjenner flere som benytter seg av nettilbud og er godt fornøyd med det, men middagspakker rett hjem er nok for familier med litt over snittet i inntekt, sier Wenche Fosse, og lemper handleposen inn i bilen ved Kiwi på Billingstad.

– Nei, det er heller ikke aktuelt for meg å handle mat på nett. Jeg liker å se på de varene jeg kjøper. Dessuten er det mange butikker i området hvor jeg bor, fortsetter Fosse.

Hun legger til at hun har forståelse for at netthandel av dagligvarer og middagspakker som leveres kan være fine løsninger for småbarnsfamilier i tidsklemmen.

LES OGSÅ: Investorer satser tross tunge tak

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.