Skip to main content

Dissimilis-suksess i operaen

FLOTT: Publikum syntes Dissimilis jubileumsforestilling var storveis. FOTO: TORE GURIBY

Dissimilis inntok intet mindre enn operaen og det gjorde de med ti i stil.

Det var flust med folk på premieren til forestillingen «Dissimilis og Lykkelandet Limbo». Selvsagt med Dissimilis høye beskytter prinsesse Astrid fru Ferner på plass.


Hun og de andre fikk se en spektakulær forestilling med høyt tempo, og stor variasjon mellom sang, tale og dans. Og etter vel overstått var det meget langvarig applaus i Scene 2-salen på operaen for innsatsen til aktørene.

Jubilant

At man valgte å presentere årets forestilling i så eksklusive omgivelse henger selvfølgelig sammen med at Dissimilis er 30 år i år.
Det er 30 år siden Kai Zahl i Bærum startet det som skulle ende opp med å bli en verdensomspennende organisasjon, og hans mål er:
– At utviklingshemmede får lov til å ta del i det kulturelle landskapet på lik linje med alle andre, sier han.

– Stort

Noe han i aller høyeste grad har bidratt til gjennom et utall av konserter, forestillinger og kompetansesenteret til Dissimilis på Emma Hjorth.
– Det er veldig stort for meg. For eksempel det å se Dissimilisere på Cuba spille på instrumentene sine er rørende, sier han.
Og premieren i går onsdag satte nok også følelsene i sving hos den gamle Dissimilis-kjempen, for makan til sannferdig spill kan du bare gi opp å lete etter – det finnes bare i Dissimilis.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.