Skip to main content

Disse leilighetene får førsteklasses hesteutsikt

GOD UTSIKT: Nils Petter Gill og sønnen Mikkel gleder seg over utsikten til galoppbanen fra sin nye balkong. Ennå er ikke leiligheten deres ferdig, men flere andre naboer har flyttet inn.

Nå flytter de hestegale inn i den nye boligblokken på Øvrevoll. Det er bare å glede seg til Derby.

Det er en klar fordel å være interessert i hestesport for dem som er i ferd med å innta sine nye boliger på Øvrevoll.

Der vanlige besøkende tidligere samlet seg på terrassen foran Stallkroa, kan man nå nyte utsikten over galoppbanen fra sin private balkong. Samtidig arbeider gartnerfirmaene på spreng for å rulle ut gress og sette ned planter og trær rundt blokken.

LES OGSÅ: Budkamp om Øvrevoll-leiligheter

Vil bli gammel på galoppbanen

– Da det ble klart at dette prosjektet ble en realitet, bestemte jeg meg for å bli gammel her, sier Nils Petter Gill (52).

Som hesteeier og mangeårig styremedlem i Øvrevoll Galoppbane, har han grunn til å glede seg over den nye utsikten han får fra sin toppleilighet bare noen meter unna målstreken på banen.

– Vi rekker ikke å flytte inn før Derby på søndag, for vi gjør noen endringer med interiøret. Men fra neste år blir det garantert Derbyfest her på balkongen, sier han.

Slo sammen to leiligheter

Det var opprinnelig 16 leiligheter i alt i nybygget, men Gill har kjøpt og slått sammen to, så nå er det 15, fordelt på tre etasjer. Bygget er tegnet av Link arkitekter.

– Det er blitt et fantastisk pent byggverk, sier administrerende direktør i Øvrevoll Galoppbane, Hans Petter Eriksen.

Total salgssum på boligene var 135 millioner, og overskuddet skal galoppbanen bruke til å ruste opp anlegget for øvrig. Det er allerede gitt byggetillatelse til å rive seks eldre bygg på publikumsområdet sør for Sherryhaugen, og reise et nytt servicebygg.

– Det er på høy tid, og vi går i gang i desember, sier Eriksen. Både Hovedtribunen og Sherryhaugen skal bli stående.

LES OGSÅ: Naboer skeptiske til riving av trebygg

330 dager uten løp

Nils Petter Gill flytter til Øvrevoll med samboer og sønnen Mikkel (12). De forlater da prakteiendommen Øvre Båstad i Asker, hvor de har 20 mål park.

– Det blir annerledes og spennende, sier Mikkel.

Han får i hvert fall kort vei til stallen hvor familien har flere hester. To av dem skal delta i søndagens Derby.

– Den ene, Ice Capade, er en av favorittene. Den har vunnet mye allerede, slår eieren Gill fast.

– Må man være hesteinteressert for å flytte inn her?

– Det er nok flere av oss som er det. Og jeg er definitivt mer enn gjennomsnittlig interessert. Men dette er jo en perle uansett, og det er bare 35 dager i året det er løp her, sier Nils Petter Gill.

LES MER: Selger leiligheter med forbud mot balkongrøyking

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.