Skip to main content

Disse bæringene eier de flotteste fjellhyttene

Bærums-folk eier noen av de aller flotteste hyttene i fjellheimen. På Kvitfjell har Gunnar A. Jenssen fra Snarøya bygd ut hundrevis av tomter og leiligheter.

Gunnar A. Jenssen kjenner den mer eksklusive delen av hyttemarkedet. Så da han skulle utstyre et hytteprosjekt på Kvitfjell med parkering, valgte han ikke garasje under bakkenivå, som svært mange andre utbyggere gjør.

Jenssen bygget høyere carport – høy nok til å huse en SUV. Med skiboks.


LES OGSÅ: Hytter for enhver smak og lommebok

Milliardutbygging

I nærmere 18 år har Gunnar A. Jenssen og kona Sidsel Lindberg fra Snarøya vært helt sentrale i utbyggingen av store områder på Kvitfjell i Gudbrandsdalen.
– Vi har bygd ut for mellom 1,1 og 1,2 milliarder kroner, sier Jenssen til Budstikka.
Det hele startet da han og kona kjøpte seg en hyttetomt der i 1997. Etter hvert fikk de tak i flere tomter som de bygde hytter på.
Ifølge nettsiden har de solgt 214 tomter, bygd 164 leiligheter og 21 hytter.
– Det er mange fra Asker og Bærum som har kjøpt her oppe, uten at jeg har noe tall på det, sier Jenssen.

LES OGSÅ: Bruker hytta hele året

Bæringer topper

Bladet Kapital har i siste nummer en oversikt over det de vurderer som de tre flotteste og mest verdifulle hyttene på de mest populære vinterstedene.

På flere av stedene er det folk fra Asker og Bærum som står som eiere av det Kapital mener er de flotteste hyttene.

Kvitfjell

 

KVITFJELL: Arne Stabell Eriksen fra Sandvika.

Centra-eier Arne Stabell Eriksen fra Sandvika eier en hytte på godt over 300 kvadratmeter med tre mål tomt. Kapital anslår en verdi på 15–20 millioner kroner.

Gunnar A. Jenssen fra Snarøya har tilknytning til de to andre eiendommene på Kvitfjell som blir trukket frem. Han har eid et tun med hele 500 kvadratmeter fordelt på flere bygninger. Dette er ifølge Jenssen nå solgt.

I tillegg står hans selskap Kvitfjelltoppen AS ifølge Statens kartverk som eier av hytta «Twisted Cabin», som ligger ute for salg med en pris på 17,5 millioner kroner. Jenssen sier imidlertid til Budstikka at han ikke eier denne hytta.

LES OGSÅ: Solgt for 400.000 under prisantydning

Norefjell

Snarøya-ekteparet Nina Føyn Bjølgerud og Bård Bjølgeruds hytte omtales som «den flotteste på hele Norefjell». Bård Bjølgerud er administrerende direktør i Pangea Property Partners.

 

NOREFJELL: Bård Bjølgerud har hytte på Norefjell.

Kapital avslører at hytta inneholder både vinkjeller og svømmebasseng. Bladet anslår markedsverdien til å være på 25–30 millioner kroner.

LES OGSÅ: Fire hytter ligger ute for salg - en har dumpet prisen med 650.000 kroner

Hemsedal

Jon Strand fra Høvik, kjent som eplehageutbygger, har en hytte med et bruksareal på 480 kvadratmeter. Kapital anslår markedsverdien til 20–25 millioner kroner.

LES OGSÅ: – Nesten stressfritt å reise til hytta

Trysil

Eiendomsinvestor Jan Gunnar Greftegreff fra Stabekk har det Kapital omtaler som en av de «fineste og råeste i Trysil». Verdien vurderer bladet til 20 millioner kroner.

Greftegreffs eiendomsselskap bygde hytta, før han selv kjøpte den av sitt eget eiendomsselskap for 19 millioner kroner i 2008, skrev Dagens Næringsliv den gangen. Området hvor hytta ligger, blir på folkemunne kalt Trysils "Beverly Hills".

Gode overskudd

Selskapet til Jenssen og Lindberg, Kvitfjelltoppen AS, har i perioden 2007–2014 et overskudd på 53 millioner kroner av en omsetning på 364 millioner kroner.

De eier også selskapet Tradisjonsbygg Entreprenør, som hadde en omsetning på 34,5 millioner kroner i 2014.

Jenssen bor i Fürstveien 100 på Snarøya, en eiendom han og kona kjøpte for 40 millioner kroner i 2014, ifølge Budstikkas oversikt over boligoverdragelser.

De har også investert i flere andre eiendommer på Snarøya de siste årene.

(Artikkelen fortsetter under grafikken)

Hyttemarkedet på fjellet  

 

 

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.