Skip to main content

Dette selskapet ansatte 800 for å håndtere mer vekst

FORNØYD: Konsernsjef Per Kr. Jacobsen er godt fornøyd med veksten i Norconsult.

Rådgiverkjempen Norconsult i Sandvika ansatte 800 nye i fjor for å håndtere alle oppdragene. Og veksten fortsetter, viser ferske tall.

– Vi er spesielt godt fornøyd med at vi klarer å fortsette den sterke veksten, både organisk og gjennom oppkjøp, sier konsernsjef Per Kristian Jacobsen i Norconsult i en pressemelding.

Ansatte 800

800 nye ble ansatt i Norconsult i løpet av fjoråret. Ved inngangen til 2019 hadde selskapet rundt 3800 medarbeidere i Norge, Sverige og Danmark.

Budstikka har tidligere omtalt at selskapet for hele fjoråret passerte fem milliarder i omsetning.

 

Noen av ansettelsene kommer fra oppkjøp, andre er nyansatte.

Og farten fra fjoråret fortsetter inn i 2019.

Fasiten for årets første kvartal, er at Sandvika-selskapet omsatte for drøyt 1,6 milliarder kroner.

Det innebærer en vekst på rundt 28 prosent sammenlignet med samme periode i 2018.

Driftsresultatet endte på 126,7 millioner kroner, mot 90,4 millioner kroner samme kvartal i fjor. Veksten omfatter virksomhetene både i Norge, Sverige og Danmark.

Store oppdrag

Blant forretningsområdene er det hovedkontoret i Sandvika som har den største omsetningsveksten.

Blant store oppdrag Norconsult har hatt i første kvartal 2019, er å prosjektere et nytt klinikkbygg på Radiumhospitalet.

Selskapet er også med og skal prosjektere det nye universitetssykehuset i Narvik. Flere oppdrag innen samferdsel, bygg og eiendom bidrar også til veksten.

På handletur

I tillegg til organisk vekst, var selskapet ute på «handletur». Fem selskaper ble kjøpt i årets første kvartal, blant disse var Kjeller Vindteknikk AS og Geovest AS.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.