Skip to main content

Dette Sandvika-selskapet skal være med å lage det nye Regjeringskvartalet

GLEDER SEG: Asplan Viaks toppsjef Øyvind Mork gleder seg over at selskapet er med i teamet som skal forme det nye Regjeringskvartalet. Her med Bente Haukeland Næss i selskapet.

Sandvika-selskapet Asplan Viak er med i vinnergruppen som skal forme det nye Regjeringskvartalet.

Dette ble klart onsdag formiddag.

– Jeg er utrolig stolt og glad for at Asplan Viak er med på vinnerteamet. Dette er det største og viktigste byggeprosjektet på flere tiår, sier administrerende direktør Øyvind Mork til Budstikka.

LES OGSÅ: Med i finalen

Med i vinnerteamet

Asplan Viak er med i Team Urbis som står bak konseptet kalt Adapt, som ble plukket ut som ett av to konsepter som gikk videre i konkurransen om Regjeringskvartalet før sommeren.

Ifølge en artikkel på selskapets eget nettsted har sensommeren og høsten vært preget av tette leveranser og forhandlinger.

LES OGSÅ: Storaktør fyller opp i Sandvika

12 bedrifter står bak

Prosjektgruppen bak Adapt består av Nordic Office of Architecture med Haptic Architects i samarbeid med COWI, Aas-Jakobsen, Ingeniør Per Rasmussen, Rambøll, SLA og Bjørbekk & Lindheim Landskapsarkitekter, Asplan Viak og underleverandører Scenario, NIKU og Norsam.

– Dette er trolig det største og viktigste samfunnsoppdraget man kan få som arkitekter og rådgivere. Vi er stolte over å lede et sterkt, tverrfaglig team i denne oppgaven. Det er et historisk oppdrag vi tar fatt på med største alvor, sier Gudmund Stokke, ledende partner og fagansvarlig i Nordic Office of Architecture.

– Overbevisende på alle kriteriene

I juryens rapport sto følgende: «Adapt svarer på en overbevisende måte på alle kriteriene for bedømmelse. Spesielt må fremheves hvordan kontorbyggene i Grubbegata og på Einar Gerhardsens plass kan tilpasses og artikuleres til et variert og vennlig gaterom.»

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.