Skip to main content

– Dette må norsk idrett ta tak i

UTVIKLINGSSJEF: Anja Veum i Norges Idrettsforbund.
UTVIKLINGSSJEF: Anja Veum i Norges Idrettsforbund.

Norges Idrettsforbund er soleklare på at alle barn og unge skal kunne delta i idrett, uavhengig av økonomi.

Under Idrettstinget sist helg ble temaet diskutert, og Idrettstinget formulerte en resolusjon (se faktaramme) om at idrettsglede er for alle, ikke bare dem som har råd.

– Dette er noe norsk idrett må ta tak i – både kostnadsnivå for å være med på aktiviteten og på utstyr og reiser, sier utviklingssjef i Norges Idrettsforbund Anja Veum.

LES OGSÅ:

Flere henvendelser

Hun forteller at Idrettsforbundet får flere og flere henvendelser om temaet og at forskningsrapporter viser at økonomi er en utfordring for en del.

– Vi vet at enkelte forbund har satt i gang arbeid. Det nytter å sette i gang tiltak. Det er ikke alltid størrelsen på treningsavgiftene som er utfordringen, det er like mye kulturer rundt som har tatt av. Kompetanse fører til økte kostnader. Idrettsforbundets mål er idrett for alle. Spesielt for barn og unge vil vi at alle har et tilbud som er billig nok til at man kan delta. Enkelte idretter er naturligvis veldig dyre, som for eksempel sprangridning og alpint. Så er det idrettene midt imellom hvor det er en fare for at flere og flere blir dyre, og vi må passe på at det ikke er kulturer som gjør at det blir veldig dyrt.

– Tilbud for alle

Veum sier hun ikke kan uttale seg om Asker og Bærum spesielt.

– Men i kommuner med mange velstående er det viktig at det ikke er de med mye penger som definerer kulturen i idretten. Vi må passe på at vi har tilbud som inkluderer alle.

Veum legger til at Idrettsforbundet mener det bygges for få anlegg, og de jobber for at tilgangen på dem skal være gratis.

– I valgkampen har vi budskap om flere anlegg eller at idrettslag som bygger anlegg selv får driftsstøtte. Problemet er ofte at regningen for anleggene går tilbake til barn og unge.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.