Skip to main content

– Dette er veldig trist og unødvendig

– Jeg biter nå tennene sammen og frykter egentlig for resten av sesongen, sier Anders Baumann.
– Jeg biter nå tennene sammen og frykter egentlig for resten av sesongen, sier Anders Baumann.

Sauebøndene Knut Ulbråten og Anders Baumann fortviler. Løpske hunder har tatt livet av flere lam i helgen.

Sauebøndene ber hundeeierne skjerpe seg og være ekstra aktsomme.

– Jeg biter nå tennene sammen og frykter egentlig for resten av sesongen, sier Anders Baumann.


I helgen har han mistet tre lam som beitet i Vestmarka. Et lam ble bitt så stygt av en hund at lammet måtte avlives, mens to lam døde etter en påkjørsel. I begge tilfellene varslet hundeeieren og sjåføren politiet.

– Jeg vil berømme dem for å ta ansvar for skaden som hadde skjedd. Ved at jeg bli varslet slapp lammene å lide unødig lenge, sier han.

Les også: – Folk blåser i båndtvangen

60 drepte sauer

Bare i fjor døde 60 av de vel 3.000 sauene på beite i Vestmarka av skader som følge av hundebitt. Derfor gikk sauebøndene ut i Budstikka og ba hundeeiere skjerpe seg da de i mai begynte å slippe ut dyrene sine på beite.

Sauebonde Knut Ulbråten synes det er trist at mange hundeeiere ikke respekterer båndtvangen. Fra 1. april til 20. august er det generell båndtvang i hele Norge. Hensikten er blant annet å beskytte dyr på beite.

– Det er veldig respektløst at noen hudeiere ikke klarerer å ha hunden i bånd. Jeg tror ikke de vet hvilket skadepotensial hunden deres kan ha, sier han

Anmelder hundeeier

Lørdag ble Ulbråten oppringt av et vitne som hadde sett en løs hund jage lam. Sauebonden satt i gang leteaksjon og fant raskt et lam som var bitt i hjel. Ulbråten frykter imidlertid at flere dyr skal være skadet.

– Hunden løp rundt i mange timer. Når dyrene er skadet gjemmer de seg. Lam kan være vanskelig å finne, sier han og påpeker at han vil anmelde forholdet til politiet i løpe av søndagen.

– Vi vil nå fortsette å lete etter skadde dyr i Vestmarka utover dagen, sier han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.