Skip to main content

Dette er de nye flytogene

NY TEKNOLOGI: Man vil kunne se i hvilken vogn det er flest ledige plasser før man går inn.

Skal øke kapasiteten med 50 prosent fra neste år.

Det melder Flytoget.

Bredere seter, mindre støy og større vinduer – fra neste år vil Flytoget sette åtte nye togsett på skinnene som supplement til de 16 som er i drift i dag.

Med de nye jernhestene skal de øke kapasiteten sin med 50 prosent. I 2018 satt de passasjerrekord med syv millioner reisende.

  • Kollektivfeltet på enda en E18-strekning blir uten elbiler i morgenrushet: Ruter jubler

Ny teknologi

Togene som er levert av den spanske tog-produsenten CAF er like de nåværende togene i Flytogets stall, men er utrustet med nye løsninger og egenskaper. De nye togene vil komme med strømuttak, USB-tilgang og koppholdere ved alle stoler og bedre plass til bagasje.

 

RASKE: Flytogene er testet i hastigheter helt opp til 270 km/t og er godkjent for største hastighet 245 km/t. De har dog «bare» lov til å kjøre i 210 km/t til og fra Oslo lufthavn.

– Togene blir også de første i Norge hvor man vil kunne se i hvilken vogn det er mest ledige plasser før man går inn, sier Philipp Engedal, administrerende direktør i Flytoget, i pressemeldingen.

Togene settes i drift i begynnelsen av neste år.

De nye togsettene  

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.