Skip to main content

Dette er årets «julegavehits» i Asker og Bærum

OVERRASKET: Armbånd som registrerer aktivitet og søvnkvalitet i prisklassen mellom drøyt 600 kroner og snaut 1.300 kroner er en av vinnerne i julehandelen. – Overraskende nok, mener varehussjef Kenneth Lauritzen hos Elkjøp på Slependen, som har solgt rundt 1.000 pulsmålere i desember.

Puls-klokker og ski-litteratur. Eller droner som daler ned i skjul? Her er noen av gavene som finner veien inn under flest trær.

  • Se flere bilder nederst i artikkelen!

Julehandelens bestselger hos Elkjøp Megastore på Slependen er hverken nettbrett, mobiltelefon eller kaffemaskin – men et trådløst aktivitetsarmbånd som måler blant annet daglig aktivitet og søvnkvaliteten, og synkroniserer resultatene med PC-en og smarttelefonen vår.

– Veldig enkel å betjene og forstå, og koster ikke så mye som etablerte konkurrenter, sier varehussjef Kenneth Lauritzen.

– Vi har hele tiden hatt store forventninger, men at det skulle bli bestselgeren vår denne julen, det så jeg ikke komme.

LES OGSÅ: Unni bød 15.000 kroner for denne kjempegrisen 

Flygende gaver

– Droner, sier Johan Toftstuen. Han er daglig leder hos Clas Ohlson på Slependen.

– Før jul i fjor var det fjernstyrte helikoptre som gjaldt, nå har dronene tatt over. Både de uten kamera til 349 kroner som barna synes er gøy, og de med kamera til over tusenlappen. De er vi faktisk utsolgt for nå her hos oss, sier Johan Toftstuen.

– Ellers har vi solgt mange høyttalere for blåtann og høyttalere som spruter vann i takt med musikken. Og så er det nok mange som får Star Wars-effekter til jul, sier Toftstuen.

LES OGSÅ: Nettgaver på Posten til jul 

Filmeffekter

Butikksjef Thomas Manuel Aadland ved Toysrus på Sandvika Storsenter er ikke i tvil om hva mange jenter i Asker og Bærum vil finne under treet i år: Effekter og dukker fra filmen Frost.

Særlig stor rift har det vært om en Elsa-dukke med mikrofon, der man synger sangen «La det gå» sammen med dukken. Tirsdag var produktet utsolgt.

– Frost er en superpopulær serie blant jenter fra 3-4-årsalderen og opp til 7–8 år, sier Aadland.

Svært mange barn vil også finne roboten I-que under treet, tror Aadland. Den kobles til en datamaskin eller smarttelefon via blåtann. Deretter kan barnet spørre den om hva som helst. Svarene hentes fra Wikipedia.

DEBATT: Verdifulle julejobber

Vrient å gjette

I år er innholdet i bokpakker blitt vrient å gjette.

– Det er veldig god spredning i år, forteller daglig leder i Ark i Strøket i Asker, Gina Kjeldsen.

– Linn Ullmanns «De urolige» er populær, det er også Maja Lundes «Bienes historie» og Elena Ferrantes «Historia om det nye namnet».

I tillegg har sakprosa som Hege Storhaugs «Islam den 11. landeplage» og Thor Gotaas «Birken: historien om det seige slitet», gått unna i julehandelen. Og til barna?

– Serien om « Gutta i trehuset» av australieren Andy Griffiths er veldig populær, sammen med Jørn Lier Horsts detektivbyrå-serie, svarer Kjeldsen.

LES OGSÅ: Elever ved Høvik skole samlet inn julegaver til 500 flyktninger 

Gjør det selv-pakker

Hos Biltema på Rud er «gjøre selv»-gaver i vinden:

– Vi selger aller mest av noe som heter «Lekestue i papp», der barna skal bygge og male et hus. Jeg tror vi er bortimot utsolgt. Ellers går det i roboter og fjernstyrte leker og dinosaurer, sier Dag Bergby.

Og de små pakkene?

– Bestselgeren vår er et enkelt smykke fra danske Susanne Friis Bjørner. Vi har solgt flere hundre, sier Christine Gaudernack i Mestergull.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.