Skip to main content

Dette blir den nye skolen til Ingrid Alexandra

Oslo International School på Bekkestua blir nå prinsesse Ingrid Alexandras nye skole.

Både prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus skal begynne i private skoler til høsten.

Prinsesse Ingrid Alexandra (10) skal begynne på Oslo Internasjonale Skole på Bekkestua. Hennes 8 år gamle bror, prins Sverre Magnus, begynner på Montesorriskolen i Oslo.

LES OGSÅ:  Ingrid Alexandra ville bli litt til

–  Kronprinsparet er veldig takknemlige for de fine årene alle tre barna har hatt på Jansløkka skole, sier Marianne Hagen, kommunikasjonssjef ved Slottet.

– Viktig med engelskkompetanse

Rektor på Jansløkka skole i Asker, Else Beitnes Johansen sier hun har vært forberedt på at barna bytter skole.

– For prinsesse Ingrid Alexandre er det helt naturlig at foreldrene tenker på hennes fremtidige rolle. Hun har et behov for å beherske engelsk veldig godt, så det er et naturlig valg for henne.

Valget gjør at Ingrid Alexandra fra høsten vil gå på en skole hvor all undervisning foregår på engelsk.

30 prosent av elevene er fra Norge, mens resten er fordelt på elever fra 46 forskjellige land.

Rektor ved Oslo Internasjonale Skole, Janecke Aarnæs, gleder seg til å ta i mot Ingrid Alexandra når skolen starter opp etter ferien.

– Med tanke på rollen hun skal inn i, kan jeg godt forstå at kronprinsparet er opptatt av at prinsessen skal ha en god språkkompetanse. Herfra får elevene med seg en bunnsolid engelskkompetanse, og et internasjonalt tankesett, forklarer hun.

Sverre Magnus til Oslo

Og mens Ingrid Alexandra starter sitt femte skoleår på Bekkestua vil prins Sverre Magnus starte i 4. klasse på Montesorriskolen i Oslo. Skolen har 230 elever.

– Valget av Montesorriskole for Sverre Magnus er jeg sikker på at foreldrene har tenkt nøye gjennom, sier Jansløkka-rektor Else Beitnes Johansen.

Hun mener de har hatt flere flotte år med kronprinsbarna, samt storebror Marius, på Jansløkka og ønsker dem lykke til videre.

– De har vært en naturlig del av skolen slik som de andre barna. Foreldrene har uttalt at de har vært takknemlige for å ha hatt dem her, og det er hyggelig å vite at de ser på oss som en god skole.

Prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus blir de første i kongefamilien som bytter til en privat skole.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.