Skip to main content

– Det kunne vært oss – nå vil vi hjelpe

STØTTEKONSERT: Ingrid Emmariza Aarskog (t.v.) og Cathrine Holmesland inviterer alle som vil hjelpe et folk i nød på Filippinene, til støttekonsert i Østenstad kirke lørdag kl. 18. FOTO: TRUDE BLÅSMO
STØTTEKONSERT: Ingrid Emmariza Aarskog (t.v.) og Cathrine Holmesland inviterer alle som vil hjelpe et folk i nød på Filippinene, til støttekonsert i Østenstad kirke lørdag kl. 18. FOTO: TRUDE BLÅSMO

Tyfonen Hayian har truffet Ingrid Emmariza Aarskog (18) og Cathrine Holmesland (17) rett i hjertet. Lørdag arrangerer bestevenninnene støttekonsert i Østenstad kirke for barn og unge i landet der de selv er født.

– Det gjør vondt å se hvor massive ødeleggelsene på Filippinene er, sier Cathrine Holmesland (17) fra Vollen i Asker.

– Å vite at tusenvis av mennesker døde i tyfonen er sjokkerende, det føles så nært når det skjer i det landet vi selv er født, sier Ingrid Emmariza Aarskog (18), som bor på Bondi.

Bestevenninnene er født på Filippinene. men ble adoptert til Norge som babyer. Begge har vært på Filippinene etter at de ble norske, begge har søsken og venner som kommer fra det kriserammede landet.

Begge fulgte, i likhet med en rystet verden, med på nyhetene fra fødelandet i helgen.

LES OGSÅ: Gir kollekten til tyfon-ofre

– Måtte gjøre noe

– Det tok litt tid før jeg skjønte hvor alvorlig dette var, det var nesten ikke til å holde ut, sier Ingrid.

Sammen saumfarte de nettet for oppdateringer om antall drepte og det voldsomme omfanget av skadene i kjølvannet av den sterkeste stormen som noen gang har truffet land.

– Det var umulig å forholde seg likegyldige til det som skjedde, sier Ingrid.

– Vi følte at vi bare måtte gjøre noe, noe på vår måte, sier Cathrine.

Ganske raskt landet de musikalske jentene på at de ville arrangere en konsert, venninnene har helt siden de var små spilt aktivt i korps og ensabler, sunget og danset.

De har aldri arrangert noe lignende før. Likevel rullet snøballen i rekordfart da de satte i gang: Lokalet ble booket og artister kontaktet allerede dagen etter.

Hjertevarm helaften i kirken

Dermed er det duket for en helaften med hjertevarm musikk og sang av kyndige unge musikere i Østenstad kirke lørdag kveld. Inntektene fra billetter og salg i pausen skal uavkortet gå til tyfonrammede barn og unge via organisasjonen Norfil, som er en norsk-filippinsk hjelpeorganisasjon.

– Vi har fått med oss venner og kjente fra Musikkhøgskolen og Garden, fra lokale korps og ensembler her i Asker og Bærum, forteller Cathrine, som vil opptre med trombone på lørdag. Ingrid vil spille fløyte og synge.

I tillegg til klassiske verk og kjente låter, blir det også en urfremførelse.

Urfremfører egen tyfonsang

– Dette har gått sånn inn på meg. Jeg skriver på en melodi nå som vi kommer til å urfremføre på konserten, sier Ingrid, som til vanlig går på Asker videregående skole. Cathrine går på musikklinjen på Rud videregående.

– Vi vet at vi er vært heldige som bor her og har et så godt liv – det kunne like gjerne ha vært oss som fremdeles bodde på Filippinene og var rammet av denne tragedien. Nå bor vi her og har mulighet til å hjelp, sier Ingrid Emmariza Aarskog.

– Vi håper alle som føler for å støtte mennesker i nød på Filippinene – og som har lyst til å høre mye fin musikk – vil komme til Østenstad kirke lørdag, sier Cathrine Holmesland.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.