Skip to main content

– Det er første gang vi ser en så heftig respons på Bærums Verk

ÅTTE BUDGIVERE: Rekkehuset lokket til seg mange interessenter og hele åtte budgivere. Mange var ifølge megleren med et godt stykke opp. FOTO: TEODOR TOMTER

Oslofolk valfartet til visning på rekkehuset i Nedre Toppenhaug på Bærums Verk. Totalt møtte over 50 personer opp for å se på boligen.

– Det er helt klart at Bærums Verk ikke lenger regnes som et område som ligger for langt unna byen. Ca 60 prosent av alle interessenter kom fra Oslo, forteller fagansvarlig eiendomsmegler Mats Lund i Krogsveen avdeling Asker.

– Noe av årsaken til det tror jeg har med å gjøre at drabantbyene blir større og at Oslofolk aksepterer i større grad å flytte utover på grunn av de høye boligprisene, fortsetter Lund.

LES OGSÅ: «Ond sirkel» i boligmarkedet gir priskamp om få boliger

Prisrekord

Rekkehuset på 119 kvadratmeter ble lagt ut med en verditakst på 4,6 millioner kroner. Etter en budrunde med hele åtte budgivere var prisen 5,4 millioner kroner – 800.000 kroner over takst.

– Jeg må si at det er første gangen vi ser en så heftig respons på Bærums Verk, fastslår Lund.

Kvadratmeterprisen rekkehuset oppnådde er ifølge megleren 6.000 kroner høyere enn snittet i samme område.

– Det er en klar prisrekord på Bærums Verk. Rekkehuset gikk en halv million kroner høyere enn et tilsvarende rekkehus har gått for, fastslår eiendomsmegleren.

– Denne boligen på 119 kvadratmeter oppnådde samme pris som rekkehus på 190 kvadrat i samme området, legger han til.

LES OGSÅ: Barnefamilier i budkamp om rekkehus på Haslum

– Har solgt alt

Selv om det er en uvanlig høy pris for et rekkehus i det området, er ikke megleren overrasket over at rekkehuset ble godt mottatt av markedet.

– Rekkehuset er veldig delikat med blant annet nytt kjøkken som tiltalte veldig mange. Man har også mulighet for å kjøre opp foran huset for å vaske bilen. I tillegg er boligen et enderekkehus med en flott og skjermet hage med utsikt. Det ligger også sentralt til på Bærums Verk kollektivmessig. Mange vil også bo nære marka, og Lommedalen er jo veldig flott, fastslår eiendomsmegleren.

LES OGSÅ: Prisen på Asker- og Bærum-boliger har økt med 1.710 kroner i døgnet

Det er langt fra bare rekkehuset på Bærums Verk som har gått bra den siste tiden. Budstikka har skrevet om flere gode salg og Mats Lund klager heller ikke på responsen fra boligkjøperne.

– Jeg har solgt alt jeg har lagt ut, og samtlige enheter har gått over takst, avslutter han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.