Skip to main content

– Det blir spennende å se hvordan det går med publikumsflyten

KONSERT: 65 hørte på Anthony Strong, den første åpne konserten i Underhuset.
KONSERT: 65 hørte på Anthony Strong, den første åpne konserten i Underhuset.

350 har besøkt Underhuset, den nye scenen i Bærum Kulturhus. Men hvordan går det med forestillinger samtidig både oppe og nede?

– Vi skal bruke høsten til å øve oss. Publikumsflyten har gått fint. Men når det blir forestillinger samtidig både oppe og nede, blir det spennende å se hvordan dette går. Vi har vakter som viser vei, og det står trykt på billetten hvor forestillingen er. Jeg ser ikke utfordringer, bare muligheter her, sier programsjef Tore Johansen.

Han satt selv i salen da den engelske jazzmusikeren Anthony Strong spilte den første åpne forstillingen ved Bærum Kulturhus nye scene.

– Makeløst bra når han spilte gamle standardmelodier og egne låter. Jeg har på følelsen av at vi ikke har sett ham for siste gang her i Sandvika, sier Johansen.

Mange ville se

Han hadde også med 100 personer på omvisning i Underhuset, og viste at scenen også kan fungerer for alt fra garderobe for kulturhusets små dansere, til intimscene for konserter, dans og foredrag.

– Jeg ser bare muligheter for Underhuset. Ombyggingen har overgått fantasien, konkluderer programsjef Tore Johansen etter åpningshelgen i Bærum Kulturhus.

SE BILDENE FRA ÅPNINGEN HER

Etter noen intense dager er det klart at 350 personer har vært til stede i Underhuset, på de fire første forestillingene.

Den nye scenen i kulturhusets underetasje er fleksibel og kan ta fra 100 til 120 publikummere. Alt avhenger av hvor stor plass aktørene trenger på scenen og hvor mange stoler som stables på publikumsplass.

Forestillingene

Ved åpningen torsdag med danseforstillingen «Antiwords» var det 100 inviterte gjester. Da den ble vist igjen lørdag, var det 65 som løste billett for å se den humoristiske danseforestillingen om øl og makt fra Tsjekkia.

Fredag var det aktivitet på scener både oppe og nede i kulturhuset. I store sal overvar 520 publikummere den svenske poptrioen «Dirty Loops» og når konserten på hovedscenen var over, møtte 65 frem for å høre på Anthony Strong i Underhuset.

SE FLERE BILDER HER

Lørdag var det helt fullt i Underhuset, da 120 så Jo Strømgrens familieforstilling «Kjøkkenet».

– Vi er veldig godt fornøyd, er Johansens oppsummering.

LES FLERE KULTURNYHETER HER

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.