Skip to main content

– Det ble stille. Så kom tårene.

– Vi vet at vi jobber mot tidenes mål. Vi kjenner hverandre veldig godt etter hvert, og vet hvordan vi skal bruke hverandre for å få energien på topp, forteller en av danserne i crewet, Kristine Vestby Holstad (18).

Det er lite som tyder på fellesferie i dansesalen på Østerås. 20 jenter er kalt hjem fra ferie for å trene beinhardt mot neste ukes mål.

– En gang til! Kom igjen jenter, roper Åse Wergeland Holmen (40) til de ivrige danserne på gulvet.

Sammen med Beate Kleven startet hun opp Jump dansestudio på Østerås i 2008.

I verdenstoppen

I løpet av få år har Jump-danserne utviklet seg til å bli Norges fremste i hiphop-dans. Et danselag satt sammen av 25 jenter konkurrerer stadig om å bli best. Først ble de best i Norge. I juni vant de EM. I VM ble de nummer 5. Da jentene kom hjem til Bærum etter årets NM, sto feiringen for tur. Men det norgesmesterne da ikke visste var at større ting lå foran dem.

– Åse hadde fått en e-post fra verdens største dansekonkurranse, Hip Hop International i Phoenix, USA. Vi var blitt spesielt invitert til å delta, forteller Azra Korjenic (26).

Hun er lagets eldste og balanserer full jobb med hundre prosent dedikasjon til danselaget.

– Da vi fikk vite det ble vi helt stille, og vi er ikke akkurat gjengen som ofte er stille. Så kom tårene, forteller Korjenic.

Privatfly vs. dugnader

– Vi måtte se papirene før vi trodde på det, supplerer Kristine Vestby Holstad (18).

18-åringen er en av få i landet som i år har kommet gjennom nåløyet til Statens balletthøyskole.

– Det hadde jeg aldri i verden klart uten Jump, forteller hun.

Lagets yngste er Victoria Miguens (16). 

– Vi er sammen hver dag og ofrer mye, men det er dette vi vil, forteller hun.

20 timer i uken trenes det hardt for å bli blant verdens beste.

– Vi skal danse mot verdenskjente dansere, som vanligvis jobber med artister som Justin Bieber og Rihanna. De ankommer i privatfly. Vi har finansiert reise med penger fra egne lommebøker og med dugnad for å kunne være med, forteller Korjenic.

 

VOKSER: Pokalhyllen i resepsjonen på dansestudioet vokser stadig.

Er som ett

Jentene er blitt såpass nær hverandre at de føler de er oppvokst sammen, til tross for ti års aldersforskjell mellom yngste- og eldstemann.

– Da vi kom hjem fra EM og skulle ut i tre ukers ferie var det bare trist. Det eneste jeg ville var å komme tilbake til trening med jentene. Det ble som en slags kjærlighetssorg, forteller Korjenic.

Og ute på dansematten er de som ett.

– Vi hører hverandres bevegelser og det er slik vi får energi til å gjøre det beste vi kan, forteller Miguens.

Det gjør ikke jentene noe at sommerferien må brukes foran speilet i dansesalen.

– Vi at vi jobber mot tidenes mål. Vi har det jo gøy. Vi kjenner hverandre veldig godt etter hvert, og vet hvordan vi skal få energien på topp, sier Holstad.

Se video i vinduet under fra jentenes EM-opptreden

 

UNIKT: Kristine Vestby Holstad (18), Victoria Miguens (16) og Aera Korjenic (26) setter pris på det unike vennskapet jentene på laget har fått.

– Helt sjukt

For å komme med på laget har jentene vært på audition.

– Vi trener fast to ganger i hverdagen, og mange timer hver eneste lørdag og søndag. Det er det som kreves for å kunne hevde seg i sporten, forteller trener Åse Wergeland Holmen.

Det er hun som leder laget, og organiserer hvilke konkurranser jentene skal delta i. 

– Det er helt sjukt at vi er invitert til Hip Hop International. Det hadde jeg aldri trodd da vi startet Jump!

 

Tunge kostnader

– Hadde vi hatt mulighet hadde vi bare reist rundt fra plass til plass og konkurrert. Men det koster å delta og reise, forteller Korjenic.

For å få råd til den kommende USA-turen har de startet en innsamling på nett. Målet er å få inn 100.000 kroner.

– Det finnes jo de som lever av å f.eks. stå på snowboard, som bare får reise rundt og konkurrere i det de elsker. Så det er jo mulig, sier Korjenic.

Hun er stolt av at hiphop-sportens utvikling de siste årene.

– Nå er ikke lenger det største å få stå bak store artister på en scene. Nå kan man ha sitt eget dansecrew og dekke scenen selv. Dansesporten har kommet så langt internasjonalt, så vi håper jo det kan bli like stort i Norge.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.