Skip to main content

Derfor var det fullt trøkk i Asker sentrum

Oddbjørg Christiansen danser med Robert Pettersen under Kulturuken i Asker sentrum.
Oddbjørg Christiansen danser med Robert Pettersen under Kulturuken i Asker sentrum.

Flere tusen mennesker koste seg i sola under åpningen Kulturuken Asker på lørdag. Sentrum sydet av liv under folkefesten.

- Det er umulig å stå stille. Beina bare begynner å gå, sier Oddbjørg Christiansen til sin dansepartner Robert Pettersen.

Han var ikke vond å be. De to medlemmene av Asker Folkedanslag hadde opptrådt på utescene ved Bakerløkka, men følte seg ikke ferdige. Asker Spell- og Danselag fortsatte med sin fridans konsert fra scenen utenfor kulturhuset, og paret tok en ekstra svingom i folkehavet.

Mange planer

- Musikken er fin, og det er morsomt å danse. Og det er kjempetrivelig stemning i sentrum. Godt vær og mye folk, sier de to som også skal innvie danseplattingen på NaKuHel søndag og delta på Leangkollens danseaften fredag.

FLERE BILDER: Se bildeserie her

Den 41. kulturuken i Asker ble formeldt åpnet fredag kveld med forestilling i kulturhuset, men det var først lørdag det store publikum tok del i feiringen. Lørdag var det 16 ulike arrangementer som publikum tok del i, de fleste handlet om musikk og folkedans.

Bunadskledde og feststemte mennesker inntok gatene, bondens marked preget torget og jazzklubbens parade gikk i loop gjennom sentrum.

LES OGSÅ: Kulturpris til Asker Museum

Ny askerbøring

- Det er enormt mye hyggelig som skjer. Det myldrer og det yrer i gatene, sa ordfører Lene Conradi (H) fornøyd da hun entret scenen etter å ha deltatt i bunadsparaden gjennom sentrum.

Ordføreren lanserte også en helt ny definisjon av en askerbøring. Mens det tidligere gjaldt å være født på Asker fødehjem, er det nå viktig å ha besøkt Asker Museum og delta under Kulturuken.

Det blir drøyt 50 arrangementer gjennom kultruken som varer frem til 4. mai.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.