Skip to main content

Derfor stenges Bjørnegårdtunnelen i kveld

Politi, brannvesen og ambulansepersonell gjennomførte mandag kveld en beredskapsøvelse i Bjørnegårdtunnelen.

Karl Braanaas

Skal du kjøre fra Sandvika til Vøyenenga i kveld, må du belage deg på en omkjøring. For i Bjørnegårdtunnelen skal nødetatene øve.

Fra kl. 20.00 mandag kveld og et par timer fremover vil Bjørnegårdtunnelen (E16) være stengt i begge retninger. Dette fordi Statens vegvesen skal gjennomføre en beredskapsøvelse. Dette er nødvendig i forbindelse med at hele tunnelen skal åpnes for trafikk senere i høst. Nå er bare det ene løpet åpnet for trafikk, det sørgående. Der går trafikken mellom Sandvika og Hamang i hvert sitt felt i tunnelen som når den står ferdig vil ha to felt i hvert løp. 

–Beredskapsøvelsen gjennomføres i forkant av trafikkpåsetting i tunnelen. Hensikten med øvelsen er blant annet å prøve det tekniske utstyret i tunnelen, øve rutiner og samarbeid mellom både de involverte etatene og mannskapet som deltar, sier byggeleder Anne-Lise Gillebo, i Statens vegvesen på deres egen Facebook-side for veiprosjektene E16 Sandvika-Skaret.

Det vil være utrykning av både politibiler, brannbiler og ambulanser i det angitte tidsrom. Men det er altså bare en øvelse.

Bjørnegårdtunnelen nærmer seg ferdigstillelse. Før trafikantene slippes til i begge løpene må Statens vegvesen avholde en beredskapsøvelse.

FOTO: KARL BRAANAAS
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.