Skip to main content

Derfor kjører vi lite elektrisk

Fortsatt stor skepsis til elektriske biler på grunn av begrenset rekkevidde, viser undersøkelse.

Vil være et nisjeprodukt i mange år, ifølge ekspert.

En landsdekkende undersøkelse viser at det fortsatt er betydelig skepsis til elbiler.

Undersøkelsen er foretatt av InFact for strømleverandøren Fjordkraft. Basert på svarene har cirka fire prosent av landets bilister nå tilgang på elektrisk bil. Av dem som kjører bensin- eller dieseldrevet bil oppgir 26,7 prosent for dårlig rekkevidde som grunn til at de ikke kjører elektrisk.

Rekkeviddeangsten er større blant menn enn kvinner.

LES OGSÅ:

Kunder i kø for BMWs elbil-nyhet

Dette blir snart påbudt på bilen

Usikre på holdbarheten

Men når det kommer til spørsmål om teknologien knyttet til elbil, er kvinnene mer skeptiske enn menn. 11,2 prosent velger bort elbilen fordi den kanskje ikke holder mål rent teknisk.

Derimot svarer bare 4,5 prosent at manglende lademuligheter er årsaken til at de sier nei til elbil.

Kommunikasjonsdirektør Jeanne Tjomsland i Fjordkraft tror elektrisk bil vil være et nisjeprodukt ennå i mange år, men at populariteten fortsatt vil øke.

16.000 ladbare

– Undersøkelsen viser at mange er skeptiske, men vi ser også at det for store deler av befolkningen er rent praktiske årsaker som gjør at de i dag ikke kjører elektrisk. Vi tror derfor på betydelig elbilvekst fremover, avslutter Tjomsland.

Det er nå rett over 16.000 ladbare biler på norske veier, inkludert ladbare hybrider. Så langt i år står de elektriske bilene for 4,0 prosent av samlet salg av nye personbiler, men andelen er sterkt økende, viser tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.