Skip to main content

Derfor fikk Asker Fotball Tilgjengelighetsprisen

FIKK PRIS: F.v. leder av Gatelaget, André Muri, daglig leder i Asker Fotball, Rune Klemetsdal og leder av Asker United, Espen Foss, får prisen av Askers ordfører Lene Conradi og juryleder Ingvild Tautra Vevatne.

Asker Fotball fikk mandag kveld Tilgjengelighetsprisen 2017 av Asker kommune. Årsak: De får også rusavhengige og utviklingshemmede med «på laget».

– Veldig mange er opptatt av fotball. Asker Fotball viser med sine prosjekter at det er viktig å få alle med på laget, sa juryleder Ingvild Tautra Vevatne.

Hun og ordfører Lene Conradi holdt taler og delte ut prisen.

Tar alle med

– Det er utrolig stort å få denne prisen, sa daglig leder Rune Klemetsdal i Asker Fotball til Budstikka etter utdelingen.

Klubben, som har visjon om å være mer enn en fotballklubb, mottar prisen for sine tiltak for Gatelaget, som er et lag for personer med rus-utfordringer, og fotballaget Asker United, for fysisk og psykisk utviklingshemmede.

LES OGSÅ: Holder seg rusfri med fotball

Alle skal delta

– Tilgjengelighetsprisen er viktig. Prisen er et konkret uttrykk for at vi setter pris på et samfunn der alle har en reell mulighet til å bidra, delta og nyte godt av det samfunnet har å by på av fellesskap, møteplasser og nødvendig infrastruktur, sa ordfører Lene Conradi.

– Asker Fotball viser med visjonen « Mer enn fotball» at de er opptatt av å la bredde og samfunnsprosjekter bli en viktig del av klubbens «jeg», sa ordføreren.

LES OGSÅ: Suksess med gatelaget

Har et samfunnsansvar

Asker Fotballs Klemetsdal mener klubben har et samfunnsansvar.

– Vi ser at ved siden av å prøve å være en bra fotballklubb og et lokomotiv, har vi et samfunnsansvar som vi tar på alvor. Vi har infrastruktur og ikke minst engasjement til å gjøre en forskjell, sier Klemetsdal.

Klemetsdal startet Gatelaget og Asker United i løpet av en treukersperiode i 2013.

LES OGSÅ: Vant kampen om Halvorsenhytta

Givende arbeid

André Muri har ansvaret for Gatelaget og Espen Foss for Asker United.

– Det er utrolig givende å se hvor stor glede våre spillere har av å være med, sier Muri.

– Når det er snakk om at det er viktig å vinne kamper, sier jeg at det for Asker Uniteds spillere er en seier bare det å komme på banen, sier Foss.

Jobber hardt for å fortsette

Når det gjelder den praktiske driften videre, sier Klemetsdal at de har penger til prosjektene ut året, og at de jobber hardt for å fortsette med dem i 2019 og ut en ny treårsperiode.

– Det er ganske dyrt å drive disse tiltakene. Vi har med oss noen bedrifter og Asker kommunen. Så søker vi også stiftelser og legater for å holde det flytende, sier Klemetsdal og legger til et hjertesukk om at han skulle ønske flere bedrifter i Asker viser engasjement for å hjelpe til og løfte det sosiale aspekt i Asker.

Mer om hva juryen mener:

Her er utdrag fra juryens begrunnelse:

*Asker Fotball et viktig forbilde for andre lag og foreninger både i og utenfor kommunen.

*Asker Fotball er opptatt av å la bredde og samfunnsprosjekter bli en viktig de av klubbens identitet og at de i en årrekke har tatt samfunnsansvar gjennom å opprette stabile og varige tilbud til ulike grupper.

* «Gatelaget er et fantastisk tilbud til en sårbar og stigmatisert gruppe. Gjennom Gatelaget har mange deltagere kommet seg ut av rus og kommet i bedre fysisk og psykisk form. Målsettingen med prosjektet fra oppstart var å skape en arena for mennesker med rusutfordringer hvor fokus er å forbedre fysisk form, skape en sosial arena og sørge for hjelp til selvhjelp. Målene er nådd til fulle, skriver juryen i sin begrunnelse.»

Dette er kriteriene for prisen:

Kriteriene for å motta tilgjengelighetsprisen er:

– «Å fremme tiltak som inkluderer mennesker med nedsatt funksjonsevne i positiv aktivitet og sosialt fellesskap, og dermed skape forutsetninger for et mest mulig meningsfylt liv»

– «Å være tilgjengelig som et godt og spesielt medmenneske»

– Vinneren viser at de til fulle oppfyller flere av kriteriene i statuttene for Tilgjengelighetsprisen og er en verdig vinner av Tilgjengelighetsprisen, skriver juryen.

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.