Skip to main content

Derfor felles trærne på Kadettangen

BLE FELT: 12-14 store bjerketrær ble tirsdag felt på Kadettangen. Dette er en forberedelse til å ta i mot steinmasser fra ny E16-tunnel.

Tirsdag morgen ble et tosifret antall store bjerketrær på Kadettangen felt. Noen timer senere ankom en stor lekter.

Årsaken til at de svære trærne nå blir tatt ned, skyldes forberedelser til å ta i mot steinmassene fra byggingen av Bjørnegårdtunnelen på ny E16. Dette arbeidet starter ved årsskiftet.

Et tosifret antall bjerker langs bilveien på Kadettangen ble felt tirsdag slik at lastebiler med steinmasser skal komme enklere til.

Totalt er det bregnet at 400.000 kubikkmeter tunnelmasse skal fylle ut sjøen på strandsiden av Kadettangen. Fyllingen vil tilslutt danne et 17 mål stort, nytt landareal.

LES OGSÅ: Forbereder mottak av tunnelmassene

Venter på rigg

De neste ukene vil det bli mye aktivitet på området. Tirsdag ettermiddag kom en stor flåte med en 40 meter høy rigg inn til Kadettangen.

– Den skal skyte ned vertikale dren ned til sandunderlaget som skal stabilisere grunnen og være et beskyttende lag oppå det forurensede underlaget, opplyser spesialrådgiver i Bærum kommune, Ellef Ruud.

Han forteller at dette arbeidet vil «ta en del uker», men skal være ferdig til årsskiftet da arbeidet med E16 starter opp.

LES OGSÅ: Slik blir nye Kadettangen – etter 40.000 lastebillass med stein

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.