Skip to main content

– Dere er utrolige

ÅPNET ANLEGGET: Ordfører Lene Conradi skrøt av ildsjelene bak nærmiljøanlegget på Nedre Bleiker under åpningen i går ettermiddag. FOTO: ERIK TANGEN
ÅPNET ANLEGGET: Ordfører Lene Conradi skrøt av ildsjelene bak nærmiljøanlegget på Nedre Bleiker under åpningen i går ettermiddag. FOTO: ERIK TANGEN

Asker-ordfører Lene Conradi sparte ikke på superlativene da hun åpnet nærmiljøanlegget på Nedre Bleiker.

 – Dere er et meget godt eksempel på at det ikke er kommunen alene som skaper gode oppvekstvilkår for barna i Asker. Jeg synes det er ekstra hyggelig å være her, vel vitende om at det ikke først og fremst er kommunale midler som har gjort dette mulig, sa Conradi under tirsdagens åpning.

- Dette viser at stort engasjement, iver og pågangsmot kan føre til eksepsjonelle resultater. Prosjektet er preget av godt samarbeid, løsningsorienterte mennesker og positivitet, fortsatte Asker-ordføreren.

Hva mener du om anlegget? Si din mening!

– Anlegget er skapt ut av omsorg for sitt nærmiljø og ønske om å skape et godt naboskap. Jeg håper dette kan være til inspirasjon for andre, sa Conradi.

Se bildeserie:Ny sportspark på Bleiker

– Strålende tiltak

Karoline Endsjø, som har to barn i Nedre Bleiker barnehage og flyttet til Ridderkleiva for et knapt år siden, er begeistret for det nye nærmiljøanlegget.

– Dette er et strålende tiltak.Vi hadde ikke gjort oss godt kjent i området på forhånd, så dette var en meget positiv overraskelse. Jeg tror dette vil bidra til gode oppvekstvillkår for barna våre, ved at de lett kan delta i aktivitet. Som forelder er det fint å slippe å måtte kjøre for at barna skal kunne delta i uteaktiviteter. Nå kan de gå rett over veien, sier hun.

Endsjø forteller at hun aldri var i tvil om at hun skulle delta på gårsdagens åpningsfest. 

– Vi foreldre er vel programforpliktet, er vi ikke? Jeg synes det er veldig hyggelig at barnehagen gjør det på denne måten - det gir oss anledning til å møte andre foreldre, så vi kan bli bedre kjent, sier hun.

 

Del

 

Allerede godt brukt

Primus motor for prosjektet og leder i Stiftelsen Nedre Bleiker Barnehus, Annemor Onarheim (H), var tydelig rørt under gårsdagens åpningssermoni. 

– Vi har aldri feiret oss selv på denne måten, så det er veldig hyggelig å se at så mange har møtt opp, sier hun til Budstikka. 

Fysisk aktivitet er og blir en kjepphest for den tidligere gymlæreren, som håper og tror nærmiljøanlegget vil favne om barn og unge i alle aldre. 

– Vi ser allerede hvor vellykket prosjektet har vært; volleyballbanen, fotballbanen og trimtrappen har vært godt brukt de siste dagene. De yngre leker i ballbingen som velforeningen har satt opp, og de litt eldre bruker sandvolleyballbanene, sier Onarheim.

Asker på toppidrettsnivå

Peter Paul Furnée i Asker skøyteklubb har vært en aktiv støttespiller i prosjektet, og ble belønnet med blomster fra kommunens oppvekstsjef Dag Solbakken under gårsdagens åpning. 

Hvilke forventninger har du til sportsparken? Si din mening!

– Det er kjempehyggelig å se hva kommune, private aktører og idrettsmiljøet kan få til i fellesskap lokalt. Vi har sett at trimtrappen allerede er godt brukt; skoleungdom bruker den som snarvei til Risenga, barn bruker den for å komme seg til hundremeterskogen, og Bleiker videregående har allerede satt opp orienteringsposter i området, sier Furnée.

- I tillegg vil det være et nyttig verktøy for Asker Skøyteklubb på toppidrettsnivå - Håvard Bøkko har en liknende trimtrapp i Gol, og han har jo blitt rimelig god, sier Furnée.

Et hundretalls mennesker møtte opp for å bivåne åpningen.

Etter behørig snorklipping, med taler og gaveoverrekkelser, satte de fremmøtte kursen mot barnehagen for å spise kaker, pølser og drikke saft og kaffe.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.