Skip to main content

– Denne medaljen kommer ikke på veggen over sengen

TUNG FINALE: Asker Aliens sliter mot Kongsberg onsdag kveld.

Kongsberg ble for sterke for Asker Aliens i Leikvollhallen.

Asker Aliens - Kongsberg Miners 68-83

I serien var Asker det suverent beste laget, men når det virkelig gjaldt - i den tredje og avgjørende NM-finalen - sviktet de gulkledde.

- Det er klart det er skuffende at vi ikke klarer å få det beste ut av laget på en dag som dette. Når det virkelig gjelder og det betyr alt og det er så mange tilskuere, sier Asker Aliens-trener Lars Gunnar Sønsteby etter tapet for Kongsberg.

Han forklarer tapet slik:

- Kongsberg kom ut med veldig god intenistet i den første perioden. Vi kom tilbake i den andre, og det var bra. Men dessverre for oss skjedde det samme i den tredje perioden som i den første. Da gravde vi oss ned i et høl og klarte ikke å komme tilbake i kampen, sier han. 

Veldig surt

- Hvor surt er det å tape en NM-finale når dere har vært best gjennom hele grunnserien?

- Det er klart det er surt. Seriemesterskapet er et bevis på at vi var gode gjennom hele sesongen, men det er kongepokalen som teller. Såpass ærlige må vi være, sier han.

- Det var flere av spillerne som rev av seg sølvmedaljen etter kampen?

- De var nok litt skuffet i øyeblikket. Når du har vunnet gull før, så samler du ikke på sølv. Denne medaljen kommer nok ikke til å komme på veggen over sengen, sier Asker-treneren.

Kom ikke for andreplass

Asker Aliens-trener Torgrim Sommerfeldt var en svært skuffet mann etter kampen. Heller ikke han kommer til å skryte mye av sølvet.

- Det er klart man er skuffet. Vi kom ikke hit for å komme på andreplass. Akkurat nå er jeg ikke så veldig fornøyd med utfallet av kampen, sier han.

- Dere var suverene i grunnserien?

- I mine øyne betyr ikke serien noen ting. Greit nok at vi hadde en historisk sesong med 23 seiere på rad, men det var kongepokalen vi spilte om i dag. Den klarte vi ikke å hente hjem, og det er vanvittig skuffende, sier Sommerfeldt.

- Hvorfor taper dere?

- Det er flere faktorer som spiller inn. Vi får ikke flyte angrepsmessig, og heller ikke bakover på banen. Dessuten sliter vi voldsomt når Stian Emil Berg fikk feilproblemer. Han er pointguarden vår og styrer spillet vårt, sier Sommerfeldt.

- Men Kongsberg vinner fortjent. De er bedre enn oss. Og de skal ha cred for det. De er en god arrangør med gode mange gode spillere.

Kongsberg sterkest

De to rivalene hadde vunnet hver sin kamp før den tredje finalekampen, og alt skulle altså avgjøres i Leikvollhallen.

Der ble laget fra Kongsberg både ett og to hakk for sterke.

De tok kommandoen allerede i den første perioden, og ledet 22-10 etter ti minutter. Men hjemmelaget kom tilbake, og etter 20 minutter sto det 34-34 i Asker.

Men i de to siste periodene stokket det seg helt for Aliens, og Kongsberg kunne reise hjem med "bøtta".

Les flere artikler