Skip to main content

Denne bilen kan skjule en gjeldsbombe

MYE LÅN? Finansavisen antyder at Tesla Model X kan skjule en gjeldsbombe.

Det er registrert over 800 Tesla Model X i Asker og Bærum de tre siste årene. Det store salget av luksusbilen kan være en skjult gjeldsbombe.

Det er Finansavisen som har gått salget av den populære elbilen nærmere i sømmene. Hvordan ble en bil til 800.000 kroner en folkebil i Norge, spør avisen.

Bilen er den fjerde mest registrerte i Asker og Bærum hittil i år, til tross for at den har en startpris fra rundt 700.000 kroner.

LES OGSÅ: Hver tiende Model X ble registrert i Asker og Bærum

Mange tungt belånt

En stikkprøve fra markedet viser at svært mange kjører rundt i en Tesla X med nær 100 prosent belåning.

Avisen tok utgangspunkt i Tesla X som ligger ute til salgs på Finn.no med privatpersoner som selgere. Av disse 15 bilene hadde fire biler ingen heftelser. 11 av dem hadde tinglyst et salgspant som var rett under eller rett over prisantydning.

- Finansiering med gunstige betingelser kan medføre at man på generelt grunnlag «tar seg råd» til dyrere objekter enn hvis man skulle punget ut for hele kjøpsprisen med egne eller andre midler, sier forbrukerøkonom Elin Reitan i Nordea til Finansavisen.

 

Lav lånerente

Tesla Norge har ifølge avisen tidligere kjørt kampanjer med en svært lav lånerente på 0,25 prosent. Kampanjen skal etter sigende ha vært suksessfull for den norske fløyen av elbilprodusenten. Såkalt grønne billån tilbys nå av en rekke banker for å lokke til seg kjøpere av elbiler.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.